Trupa Iris a debutat în public în 1975.
Actual

40 de ani de muzică rock

Iris lansează prima piesa a noului album, intitulată „Pot spune orice”, în cadrul evenimentului organizat cu ocazia împlinirii a 40 de ani de carieră, vineri, 27 octombrie 2017, ora 20.00, în Berăria H din Bucureşti.

Ultimul album al formaţiei Iris a fost lansat în 2002, iar după această pauză în care trupa a lansat numai single-uri , revine în atenţia pieţei muzicale cu piesa „Pot spune orice de pe noul album.

Ritmurile incluse pe noul album sunt mult mai diferite decât cele cu care ne-au obişnuit , dar aceasta nu este singura surpriză, urmând ca mai multe melodii să aibă variantă în limba engleză. Turneele de promovare vor consta atât în amintirea şi fredonarea hiturilor lansate de-a lungul celor 40 de ani de activitate, cât şi promovarea pieselor cuprinse pe noul album.


Trupa îşi va continua cariera într-o nouă formulă ce îi are în prim-plan pe membrii consacraţi Nelu Dumitrescu (tobe, membru fondator al trupei), Nuțu Olteanu (chitară, membru fondator al trupei) și Relu Marin (claviaturi) cărora li s-au alăturat muzicienii Costi Sandu (voce), Alin Moise (chitară), George Costinescu (chitară bass) şi Cristi Dumitrescu (tobe).


Brandul IRIS aparține membrului fondator al trupei IRIS, Nelu Dumitrescu, care va continua să concerteze sub acest nume fără solistul Cristi Minculescu.

„Prin acest nou început ne dorim să ducem mai departe numele și tradiția IRIS, să revenim la origini, la muzica rock simplă și curată, nu că până acum nu am făcut-o, dar ne dorim să continuăm acest lucru. Niciodată nu ne-am gândit că vor fi alți colegi, întotdeauna ne-am bazat pe fiecare membru care a venit în IRIS și care a pus sufletul pentru trupa IRIS. Ne dorim ca oamenii să fie lângă noi, noi facem muzică pentru ei, pentru oameni, nu pentru noi. Sper ca întotdeauna IRIS să nu dezamăgească publicul și ne dorim să ajungem cât mai departe”, precizează fondatorul și liderul trupei IRIS, Nelu Dumitrescu.

În lipsa unui acord scris al QMagazine, pot fi preluate maxim 500 de caractere din acest text, fără a depăşi jumătate din articol. Este obligatorie citarea sursei www.qmagazine.ro, cu link către site, în primul paragraf, și cu precizarea „Citiţi integral pe www.qmagazine.ro”, cu link, la finalul paragrafului.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai populare articole

To Top