Actual

UE păstrează sancțiunile împotriva lui Rotenberg, un apropiat al lui Putin

Justiția europeană a confirmat, miercuri, înghețarea activelor bancare din Uniunea Europeană ale omului de afaceri Arkadi Rotenberg, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și fostul său partener de judo, sub acuzația că a adus atingere suveranității Ucrainei prin activitățile sale în Crimeea, transmit AFP și DPA.

Curtea de Justiție a UE (CJUE) „acceptă parțial” recursul în anulare al domnului Rotenberg, invalidând sancțiunile pentru perioada iulie 2014 — martie 2015, se arată într-un comunicat al CJUE.

Instanța europeană a confirmat însă măsurile restrictive (înghețarea averilor și interdicția de a intra pe teritoriul UE) pentru perioada martie 2015 — septembrie 2016.

„Arkadi Rotenberg este o cunoștință de multă vreme a președintelui Putin și fostul său sparring-partner la judo. El și-a extins averea în timpul președinției Putin”, a menționat CJUE.

După anexarea Crimeii de către Rusia în martie 2014, decizie considerată ilegală, UE a adoptat măsuri restrictive față de demnitari și companii ruse cu activități în această peninsulă.

De asemenea, și Statele Unite, în timpul administrației Obama, a declarat indezirabile o serie de persoane apropiate de Vladimir Putin, între care s-a aflat și Rotenberg., potrivit Agerpres.

În compensație pentru pierderile suferite de oligarhi de pe urma înghețării afacerilor în mai multe țări occidentale, Moscova a adoptat o lege care îi despăgubește pe aceștia, denumită și legea Rotenberg. 

 

În lipsa unui acord scris al QMagazine, pot fi preluate maxim 500 de caractere din acest text, fără a depăşi jumătate din articol. Este obligatorie citarea sursei www.qmagazine.ro, cu link către site, în primul paragraf, și cu precizarea „Citiţi integral pe www.qmagazine.ro”, cu link, la finalul paragrafului.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai populare articole

To Top