infrafit-18
Proiecte Speciale

De ce este importantă o cură de detoxifiere şi cum se urmează ea corect?

Motivul pentru care trebuie să ne preocupe detoxifierea organismului este simplu: stilul de viaţă ne poate pune la încercare corpul. Deşi, în condiţii normale, organismul este capabil să se cureţe singur, creşterea nivelului de stres, lipsa exerciţiilor fizice, constipaţia, dieta necorespunzătoare şi stilul de viaţă nesănătos, că să nu mai vorbim de creşterea toxinelor din mediu, pot pune mare presiune asupra organismului. Şi cum nu poţi evita în totalitate toxinele, este important să-ţi ajuţi corpul să scape de ele.

Oboseala nejustificată, insomnia, migrena, depresia, anxietatea, constipaţia, lipsa de energie, balonarea, celulita, acneea, părul lipsit de strălucire pot fi câteva dintre semnalele prin care corpul ne anunţă că este intoxicat.

15094412_1115964595185825_3797002097755168738_n

Sănătatea începe din colon, susţin specialiştii în medicină internă, nutriţie şi naturopatie. Un colon care funcţionează defectuos, ne atenţionează prin diverse semnale că este supra-incarcat de toxinele acumulate zilnic şi că trebuie să-l ajutăm urmând o cură de detoxifiere.

infrafit-12

Organismul uman dispune de mecanisme naturale de detoxifiere: colonul, plămânii, ficatul, rinichii şi pielea, însă acestea sunt deseori depăşite de cantitatea de toxine acumulată. În mod normal, omul, în perioada sa de vânător-culegător nu avea nevoie de stimularea detoxifierii, aceasta făcându-se în mod natural, pentru că alimentele şi mediul înconjurător nu erau poluate şi alimentaţia era naturală. De aceea, în ziua de azi, când se trăieşteîntr-un ritm fast forward, iar stilul de viaţă şi cel de nutriţie sunt defectuoase, omul este nevoit să sprijine detoxifierea organismului prin programe speciale in acest sens. În cazul în care colonul este supraîncărcat, toxinele neeliminate sunt repuse în circulaţie în organism. De aceea un program de detoxifiere corect trebuie să includă pe lângă un protocol corect de alimentaţie lichidă, şi curăţarea mecanică a colonului şi a celorlalte organe.

Prof. dr. Emilian Dobrea, coordonatorul departamentului de medicină biologică din Centrul Infrafit

Mai mult, dacă nu curăţăm colonul, resturile alimentare se depun în cutele pereţilor intestinali şi formează placa mucoidă, adaugă specialistul.

infrafit-17

Prin curăţarea organismului de reziduuri toxice, creşte considerabil nivelul de energie, se curăţă sângele, scade colesterolul, creşte oxigenarea celulară, este accelerat procesul de regenerare şi vindecare, se reduce semnificativ grăsimea din jurul organelor şi masă de ţesut adipos pierzându-se cca 1-1,5 kg / zi.


Cel mai important aspect este că prin detox, se întăreşte semnificativ şi imunitatea, ceea ce oferă organismului capacitatea de a distruge celulele canceroase sau precanceroase.


Aceste tipuri de celule apar frecvent în organism, însă un sistem imunitar puternic şi un teren biologic curat au capacitatea de a le distruge automat. Prin detoxifiere se elimina toate acele substanţe care sunt toxice sau pentru care organismul nu are nicio utilizare ulterioară constructivă.

infrafit-16 (1)

Mai mult, detox-ul elimina aciditatea din organism, ceea ce poate transforma un teren biologic acid , într-unul alcalin. Un astfel de mediu biologic restabilit, nu mai permite prezenţa microorganismelor dăunătoare (căci în lipsa acidităţii, ele nu mai au din ce să se hrănească si mor) şi implicit dezvoltarea patologiilor.

Pre & Post detox (5)

Este dovedit ştiinţific că majoritatea bolilor sunt declanşate de acumulările de toxine în exces care sunt depozitate în diferite părţi ale organismului dar cu precădere în colon, şi care, în timp, sprjina dezvoltarea diverselor patologii sau chiar le generează:  de la hipertensiune, la diabet, cancer, colesterol, boli de inima, artrită, oboseală, dureri de cap, migrene, afecţiuni neurologice, obezitate şi multe altele.

infrafit-19

Conceptul DETOX se concentrează în primul rând pe restabilirea unui mediu intern corect la nivelul tuturor ţesuturilor şi pe curăţarea organelor interne, a căror bună funcţionare este asigurată prin eliminarea reziduurilor care le supra-încarcă. Ca atare, a consuma doar sucuri, fără terapiile specifice curăţării întregului organism pe interior, lucru care se poate face exclusiv prin terapii specifice, nu înseamnă detox.

infrafit-11

Este recomandat câte un program DETOX de două ori pe an, înainte că organismul să impună singur acest lucru, prin simptome clare şi neplăcute precum: imposibilitatea de a pierde în greutate, poftă de dulciuri, oboseală nejustificată, somnolenţă, trezitul greu dimineaţa, balonarea, tranzitul lent, colonul iritabil, constipaţia, imunitatea scăzută, durerile de cap, nivelul scăzut de energie, irascibilitatea, astenia (atât psihică, cât şi fizică), anxietatea, nervozitatea, lipsa puterii de concentrare, insomnia, un aspect nesănătos al pielii sau probleme dermatologice.

1 (3)Obiectivul unui program DETOX ar trebui să să concentreze pe îmbunătăţirea stării de sănătate, nu pe scăderea în greutate. Eliminarea kilogramelor este un efect colateral considerat sau nu că fiind un bonus.

Raluca Iliescu – fondatoare centrul Infrafit

***

La INFRAFIT, oricare dintre programele DETOX este personalizat în funcţie de obiective, starea sănătăţii şi recomandarea medicală, şi include 3 etape complexe (pre-detox, detox şi post-detox) în care se regăsesc terapii şi procedee de curăţare internă, alături de o nutriţie specifică, analize, supervizare medicală şi de specialitate.

Lentil soup Mushrooms with dill Pre & Post detox (3)  Raw pepper cashew cheese

http://www.infrafit.ro/programe/programe-detox/

 Avocado, ruccola & cashew salad infrafit-1 infrafit-2 infrafit-3

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top