actual Q Magazine_Ambasada României în Statele Unite ale Americii
Ambasada României în Statele Unite ale Americii
Actual

Ambasadorul Maior face turul României în SUA

Ambasadorul României la Washington, fostul director al SRI, George Maior, a făcut un tur diplomatic al companiilor americane în care lucrează și români.

Maior a ajuns în orașul american Seattle, unde s-a întâlnit cu oficialii gigantului Amazon, companie specializată în comerțul online, logistică și tehnologii avansate pentru transport. Amazon este un nume apreciat pe piața din România și tocmai din acest motiv compania are posibilitatea să se extindă, grație unor negocieri purate și prin intermediul ambasadorului Maior. Țara noastră oferă o poziție geografică excelentă pentru a deveni un hub logistic pentru Europa Centrală și de Est, arată un comunicat de presă al Ambasadei României în Statele Unite ale Americii.

Românii de la Amazon

Probabil realizările gigantului american  ar fi fost un pic mai mici, dacă Amazon nu ar fi fost ajutată de acea parte din IT-iștii și angajații din cercetare și dezvoltare care sunt români. Pentru stimularea tinerilor din domenii tehnice, Amazon dorește și o colaborare mai bună cu universitățile românești.

România este o prioritate pentru Amazon, au declarat directorul general, Tony Chor și directorul pentru relații publice internaționale, Tom Sullivan, cu referire la centrul de la Iași care are peste 900 de angajați. Posibilitățile pentru dezvoltare rapidă și eficientă se regăsesc și pentru centrul nou-deschis din București.

Parteneriatul Boeing – România

Următoarea pe lista lui Maior a fost compania Boeing, entitate care deja a cunoscut piața din țara noastră, grație unui parteneriat Boeing – Romaero. Compania din SUA s-a angajat, de asemenea, să sprijine TAROM-ul în procesul de modernizare a flotei. Și aici pare să fi ajutat faptul că producătorul de avioane are deja în jur de 200 de români printre angajați, dovadă a încrederii acordată tinerilor români pe piața de muncă internațională.

Vizita oficialului a continuat cu o întâlnire cu directori ai companii de IT&C, de aeronautică și din domeniul bancar. Discuții despre progresul României în agricultură, apărare, energie, IT, industria auto și cea aeronautică s-au aflat în centrul atenției.

Ambasadorul s-a mai întâlnit cu reprezentanții Microsoft și cu liderii comunității românești din Seattle și împrejurimi, iar cu cei din urmă a vorbit și despre sărbătoarea centenarului Marii Uniri.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top