politica Q Magazine_Universul Juridic
Universul Juridic
Actual

Demisiile care vor schimba CSM-ul!

Un anunț al judecătoarei Evelina Oprina, făcut în emisiunea Sinteza Zilei, de la postul TV Antena 3, ar urma să schimbe fața CSM-ului în următoarea perioadă.

Astfel, judecătoarea Oprina a spus că cinci dintre membrii CSM, toți judecători, urmează să-și depună demisiile cât mai curând.

„Cinci judecători sunt gata să își dea demisia. Va fi o perioadă de interimat. Într-o perioadă de timp se vor organiza noi alegeri. Nu e o decizie ușoară. Ne gândim bine, reflectăm la ea și la toate urmările pe care le are. În spatele nostru sunt sute de judecători și nu vrem să îi dezamăgim. Eu și colegele mele nu avem a ne reproșa nimic. Încercăm să luptăm să rezolvăm problemele.”

Evelina Oprina

Judecătoarea CSM a vorbit și despre momentul în care s-a răzgândit în legătură cu votul negativ pe care l-a dat pe legile justiției ale ministrului Tudorel Toader. Motivul pentru această schimbare, spune Oprina, ar fi fost presiuni din partea colegilor, mergând până la intimidare.

„În cursul zilei de ieri, CSM a emis un comunicat prin care a decis să facă informări cu privire la ce a apărut în spațiul public. Acest comunicat vine și susține ce eu am afirmat, faptul că în preziua zilei de plen, 28 septembrie, când trebuia să ne pronunțăm pe proiectul lui Tudorel Toader, munca noastră a constat în propuneri și opinii. Nu s-a dezbătut posibilitatea acordării unui aviz negativ. Asta mi-a conturat credința că votul urma să fie favorabil cu opinii, cu o singură excepție, separării carierelor.” 

Evelina Oprina

Judecătoarea a menționat că fiecare coleg a votat urmându-și conștiința.

Nu în ultimul rând, judecătoarea CSM vorbește despre presiunile între angajații CSM: „Există anumite metode pe care vă las să le calificați, anumite manevre, tehnici de impunere a superiorității în rândul membrilor, limbaj agresiv, ironii care se doresc inteligente, lipsă de toleranță, am asistat la astfel de scene. Sunt colegii noștri din Consiliu. Totul ca să creeze o stare de inadecvare. Unii rezistă mai mult sau nu. Alții cedează.”

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top