gheorghe-burnei
Actual

Dezvăluiri şocante despre practicile chirurgului Gheorghe Burnei

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, ar fi implantat unor copii dispozitive din ceramică neomologate, fragmente de oase de vită şi bucăţi din filtre de tanc, iar în unele cazuri ar fi folosit şuruburi luate din comerţ, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Burnei le spunea părinţilor copiilor care veneau la el că este singurul medic din lume care poate face anumite operaţii, dădea impresia că este mereu ocupat şi că dacă acceptă un caz este un privilegiu, iar în unele cazuri recomanda intervenţia chirurgicală, deşi ştia că unele deficienţe fizice nu puteau fi corectate. Anchetatorii au găsit la percheziţii plicuri cu bani în cărţi din biblioteca de la Spitalul „Marie Curie”, au precizat sursele citate.

 Anchetatorii au descoperit în frigiderul de uz casnic al acestuia din cabinetul său de la Spitalul Marie Curie oase şi ţesuturi umane, cel mai probabil recoltate de la copii. Unele bucăţi de ţesut erau vechi şi de mai mulţi ani, ţinute în condiţii improprii, laolaltă cu alimente. E verificată şi pista potrivit căreia chirurgul ortoped ar fi folosit în unele operaţii proteze experimentale neautorizate. Anchetatorii verifică acum dosarele medicale ale tuturor pacienţilor lui Burnei care au decedat în ultimii zece ani. Şi tot la percheziţii au fost ridicate şi importante sume de bani.Procurorii de la Parchetul Capitalei au cerut arestarea preventivă a medicului, cerere care se judecă acum. Chirurgul este acuzat că în ultimele două luni în care a fost monitorizat de anchetatori ar fi cerut de nu mai puțin de 17 ori mită pentru operații pe care le-ar fi condiționat de primirea acelor sume. Primirea banilor a fost înregistrată video și audio de către anchetatori.

La percheziții s-au găsit 40 de plicuri goale, iar în cele în care erau bani însumau peste 10.000 de euro echivalent (erau lei, dolari și euro). S-au mai găsit țesuturi și fragmente osoase de copii, ținute în condiții improprii. Acestea erau fișate și arătau că unele erau vechi de patru ani.

De asemenea, există la dosar declarații care trebuie să fie verificate ale unor angajați ai spitalului „Marie Curie” care spun că medicul i-ar fi trimis să cumpere din piață oase de animal sau șuruburi.

Din datele existente până în prezent în dosar, chirurgul ortoped Gheorghe Burnei ar fi făcut experimente pe copii în peste 20 de cazuri.


Gheorghe Burnei, pus sub acuzare pentru luare de mită şi suspectat de experimente neautorizate pe copii, a fost reţinut de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care cer duminică unui judecător de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a chirurgului ortoped.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top