politica Q Magazine_Elle UK
Elle UK
Actual

Directorul artistic al companiei Chanel în război cu Merkel

Un designer de modă german, Karl Lagerfeld, a vorbit recent despre politica permisivă a cancelarului Angela Merkel, legată de criza imigranților musulmani. 

Designerul Karl Lagerfeld, director artistic al companiei de modă Chanel, este de părere că Germania greșește atunci când le permite refugiaților musulmani să intre în țară. Motivul pentru această declarație ar fi o legătură pe care Lagerfeld o face cu Holocaustul, atunci când au fost omorâți milioane de evrei, iar, în prezent, germanii permit accesul „celor mai mari dușmani” ai lor.

Declarația controversată

Declarația lui Lagerfeld a stârnit controversă atunci când s-a referit la politicile permisive ale cancelarului Merkel vizavi de refugiații musulmani: „Nu poți să omori milioane de evrei și apoi să primești milioane din cei mai răi dușmani ai lor, chiar dacă au trecut decenii întregi (n.r. între evenimente)”, a spus designerul de modă, conform traducerii din publicația The Times. Bărbatul în vârstă de 84 de ani a făcut declarația la un talk-show din Franța, difuzat pe postul de televiziune Canal 8.

politica Q Magazine_Flickr, Nadja Amireh

Hermann Bühlbecker (stânga), alături de Prințul și Prințesa de Monaco (centru) și Karl Lagerfeld (dreapta) (Sursă foto: Flickr/ Nadja Amireh)

Motivul pentru politicile permisive ale liderului german, în viziunea lui Langerfeld, țin doar de imaginea proprie pe care Merkel vrea să o transmită în lume, după criza din Grecia, pe care ar fi abordat-o ca o „mamă vitregă rea”.

Reacțiile legate de aceste declarații nu au întârziat să apară, postul de televiziune francez Canal 8 primind sute de plângeri și acuzații cu privire la islamofobie și comentarii rasiste. Reprezentanți ai Consiliului Superior al Audiovizualului din Franța au spus că vor investiga acuzațiile.

Începând cu anul 2015, în jur de 1 milion de imigranți din Siria, Orientul Mijlociu și nordul Africii au sosit în Germania, în căutare de azil politic, ceea ce a divizat drastic opinia publică din țară. Mai mult, criza musulmană din Germania ar fi alimentat partidul Alternative für Deutschland (n.r. AfD – Alternativă pentru Germania), un grup conservator și eurosceptic, determinându-l, în același timp, să se reorienteze către o poziție anti-imigranți.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top