Marea ruptura din politică. Dragnea i-a cerut demsia lui Grindeanu
Grindeanu spune că sloganurile sale preferate sunt “No more Victoria’s Secrets” și “Sorine, clipește de două ori dacă vrei să te salvăm”,
Actual

Disensiunile din PSD au ajuns la cote exponențiale

Disensiunile din PSD au ajuns la cote exponențiale. Excluși din partid, premierul Sorin Grindeanu și fostul premier Victor Ponta apasă pedala de accelerație și încep reorganizarea a ceea ce a mai rămas din Guvern după demisiile depuse de miniștri. Gruparea Dragnea, care se consideră cea legitimă, nu stă nici ea degeaba și convoacă Parlamentul duminică, pentru a citi moțiunea de cenzură și a grăbi astfel debarcarea lui Grindeanu de la Palatul Victoria.

 

Însuși Grindeanu s-a numit interimar la Ministerul de Interne

 

Prim-ministrul Sorin Grindeanu l-a demis, vineri, pe Mihai Busuioc din funcția de Secretar General al Guvernului și l-a adus pe Victor Ponta în funcția lăsată liberă.
Însuși Grindeanu s-a numit interimar la Ministerul de Interne, iar pe postul deținut de demisionara Sevil Shhaideh – viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, – l-a plasat pe Augustin Jianu. Cu alte cuvinte, primii pași ai grupării Grindeanu – Ponta au fost Internele și gestionarea Fondurilor europene.
Urmează definitivarea cabinetului cu nume noi de oameni tineri care s-au evidențiat, precum europarlamentarul Sorin Moisă, care ar fi fost propus ca ministru al Fondurilor Europene. Europarlamentarul social democrat este unul dintre principalii promoteri ai ridicării vizelor românilor pentru Canada, conform qmagazine.ro.


Numele europarlamentarului Sorin MOISĂ, vehiculat pentru ministerul Fondurilor Europene. Ce spune acesta


Europarlamentarul PSD, care a mai apărut, în trecut, ca posibil premier al României, după ce Klaus Iohannis a respins propunerea lui Sevil Shhaideh, a declarat: „Nu am fost consulat în vederea formării unui nou guvern de Sorin Grindeanu şi nici nu voi accepta o poziţie în Executiv”.

 

Gușă: ”Victor Ponta a fost antrenat pentru mult mai mult decât ce a făcut”

 

Cozmin Gușă: ”Mișcarea Ponta-SGG, bomba bombelor”

Un comentariu extrem de interesant pe marginea mișcărilor făcute de gruparea Grindeanu – Ponta este făcut de consultantul politic Cozmin Gușă. El explicat că, din punct de vedere mediatic, „mişcarea cu Ponta SGG ar trebui să fie bomba bombelor. V-o spune cineva care e foarte critic la adresa lui Ponta, cineva dezamăgit de parcursul carierei lui Ponta, pentru că Victor Ponta a fost antrenat pentru mult mai mult decât ce a făcut, în niciun caz să organizeze o guvernare Ponta-Ghiţă şi un simulacru administrativ la final, dar a fost numit SGG fostul premier al acestui partid, fostul preşedinte al acestui partid, fostul preşedinte al organizaţiei de tineret al acestui partid, o persoană cu legături multe, adânci, ramificate, ceea ce ne arată, din acest moment oficializat, magnitudinea mişcării din spatele lui Grindeanu”, a punctat Gușă.

 

Gruparea autointitulată legitimă din PSD, nu stă mult pe gânduri și îl exclude și pe Victor Ponta din partid, acesta urmându-l pe Sorin Grindeanu care fusese dat afară puțin mai înainte din PSD. Numai că mișcarea excluderii lui Ponta vine cam târziu, după ce acesta fusese numit în Guvern. Numirea lui Ponta ca secretar general al Guvernului este invocată chiar pentru excluderea acestuia din PSD.

”Se aplică automat decizia Comitetului Executiv conform căreia cei care acceptă funcții în guvernul Grindeanu sunt excluși din PSD”, a declarat fostul ministru al Justiției, Florin Iordache.
Ponta reacționează și aduce în discuție, poate nu doar întâmplător, nume de rezonanță din PSD precum cel al fostului premier Adrian Năstase.

”Ca și domnul Grindeanu am activat politic doar în PSD – și nu m-am gândit că voi trăi momentul în care Liviu Dragnea să îi excludă din PSD în 2 zile pe cei doi premieri ai partidului (după ce l-a exclus total din orice activitate și pe Adrian Năstase”, spune Ponta pe contul său de Facebook.

 

Dorim să citim moțiunea de cenzură duminică

 

Moțiunea se citește duminică

PSD se repliază și anunță că moțiunea de cenzură care urma să fie depusă luni în Parlament, va fi citită în plenul celor două camere duminică, după cum a anunțat liderul senatorilor PSD Mihai Fifor.


„Doi foști membri de partid încearcă să acapareze puterea guvernamentală în România.”

„Considerăm că este normal ca Parlamentul României să reacționeze și să putem să repunem în ordinea normală a lucrurilor ceea ce se întâmplă în momentul de față. Dorim să citim moțiunea de cenzură duminică, pentru ca în termenul cel mai scurt România să redevină o țară în care se guvernează legitim, în care guvernul este un guvern legitim desemnat prin Parlamentul României”, a spus Mihai Fifor.

 Victor Ponta descoperă scenarii și face calcule.

”Sunt doar două scenarii posibile și ne pregătim pentru amândouă! Dacă moțiunea de cenzură pe care înțeleg că domul Dragnea a decis să o depună va fi adoptată de către Parlament, oricum Sorin Grindeanu și guvernul trebuie să funcționeze până la învestirea viitorului Guvern ( a fost cazul Guvernului Boc în 2009 și Ungureanu în 2012) . Dacă moțiunea de cenzură nu întrunește numărul necesar de voturi, atunci domnul Grindeanu va porni la negocieri politice în vederea asigurării unei majorități funcționale ( cazul Guvernului Tăriceanu în 2007-2008)!
În această perioadă există însă măsuri guvernamentale care nu pot aștepta. Și Premierul va lua deciziile necesare în interes public. Și sunt aici ca să îl sprijin în acest sens”, mai arată Victor Ponta.

 

Ponta: ”În aceasta seară (n.n. – vineri) ne apucăm de treabă – în condiții extrem de dificile! Dar noi nu mai avem acum drum înapoi!”

 

 

Dincolo de toate aceste aspecte, țara are de suferit, degrigolada creată la nivel guvernamental bulversând aprobarea proiectelor depuse de primării prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Deja președinții de Consilii Județene au început să dea semne de nervozitate!

„ Astăzi nu avem cu cine vorbi la Bucureşti. Nu ştim dacă mai sunt sau nu mai sunt miniștri. Trebuie pus capăt urgent acestei crize pentru că pierdem timp, investiţii, este vară, nu se lucrează în cadastrarea terenurilor. La anul, dacă nu vor fi intabulate terenurile, ţăranii nu vor primi subvenţii. Deci situaţia este gravă pentru România. Sper ca PSD să realizeze că pierd românii şi nu sunt vinovaţi cu nimic”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top