Israeli flag flies overlooking the old city of Jerusalem
Actual

Erdoğan avertizează administrația de la Casa Albă

Președintele Donald Trump a recunoscut oficial Ierusalimul drept capitala statului Israel. Acesta a ordonat începerea pregătirilor pentru transferarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la noua capitală. Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdoğan avertizează că ar putea  merge până la ruperea relaţiilor diplomatice cu Israelul și va duce lupta până la capăt. 

Decizia a fost salutată în Israel, dar a provocat o serie de reacții adverse din partea unor țări musulmane care consideră Ierusalimul un simbol al religiei lor, prin Moscheea Al-Aqsa, al treilea loc sfânt în tradiția musulmană.

Trump face un pas istoric în relațiile cu Orientul Mijlociu

„A lua o asemenea decizie pune lumea și în special regiunea într-un cerc de foc”, a declarat Erdogan reporterilor și susținătorilor săi pe aeroportul din Ankara, înainte de a pleca în Grecia într-o vizită oficială.

„Domnule Trump, Ierusalimul este o linie roșie pentru musulmani”, a declarat Erdogan de la tribuna parlamentului turc.

Erdogan warns US over Jerusalem

Turkish President Recep Tayyip Erdogan warns the Trump administration over its plans to recognise Jerusalem as Israel's capital.

Posted by TRT World on Tuesday, December 5, 2017

Președintele turc a subliniat că decizia anunțată miercuri de liderul de la Casa Albă „desconsideră complet” rezoluția din 1980 a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite privind statutul orașului, care a condamnat anexarea Ierusalimului de Est de către Israel.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top