alerta-florin-secureanu-audiat-la-dna-18559843
Featured

Fostul şef de la Malaxa, Florin Secureanu, urmărit penal pentru luare de mită și delapidare

UPDATE: Florin Secureanu, fostul şef de la Spitalul Malaxa este urmărit penal pentru luare de mită. Acesta mai este acuzat şi de delapidare.  

Fostul manager al spitalului Malax, Florin Secureanu, demis după dezvăluirile din presă referitoare la modul în care cheltuia banii unității medicale, a fost audiat, vineri, la DNA. Acesta este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și delapidare, ambele în formă continuată.

Audierile intervin în urma dezvăluirii unor abuzuri făcute de echipa jurnalistului Cătălin Tolontan, care au dus, de altfel, la demiterea managerului la sfârșitul lunii noiembrie. Imediat, procurorii DNA au făcut percheziţii la spital şi au ridicat documente referitoare la achiziţiile din bani publici făcute în ultimii ani.

Florin Secureanu a condus spitalul Malaxa timp de aproape nouă ani.

Pe 29 noiembrie, anchetatorii DNA au ridicat de la Spitalul „Malaxa” o serie de documente referitoare la încheierea unor contracte.

În aceiași zi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a demis pe Florin Secureanu.

„Este o situație dificilă la Spitalul „Malaxa” din Capitală în acest moment. Am fost informată că o echipă a DNA se află la Spitalul ‘Malaxa’. Din acest moment, acțiunea demarată de ieri dimineață de Corpul de control al primarului general încetează, pentru că nu putem să suprapunem o cercetare a Corpului de control al primarului general peste o anchetă a DNA. Din primul moment în care am aflat că DNA se află la Spitalul ‘Malaxa’ și investighează activitatea managerului care este în această funcție de nouă ani am luat decizia demiterii acestuia”, a spus atunci Firea, potrivit Agerpres.

 

Decontări la Spitalul Malaxa: operații de slăbit, bijuterii, înmormântări și un pian
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top