2013-02-26T004854Z_1_CBRE91P029L00_RTROPTP_2_INDUSTRY-US-NEWYORKTIMES-REBRANDING

Grupul de presă american The New York Times a anunţat, luni, că publicaţia sa International Herald Tribune, un ziar dedicat americanilor din străinătate, va fi redenumită International New York Times.

Cultură

International Herald Tribune va fi redenumit International New York Times

Compania de media speră ca prin această schimbare să-şi crească audienţa.

Cotidianul International Herald Tribute, devenit celebru la nivel mondial graţie filmului „Cu sufletul la gură/ A bout de souffle” (1960), de Jean-Luc Godard, unde personajul interpretat de Jean Seberg îl vindea pe stradă, va fi redenumit International New York Times „mai târziu anul acesta”, potrivit unui comunicat al grupului de media american. Publicaţia va fi editată la Hong Kong, Paris, Londra şi New York.

Modificarea de nume va fi asociată dezvoltării serviciilor pe internet şi mobile, pentru a obţine „o versiune internaţională pe platforme multiple a New York Times, care va fi concepută şi editată în mod specific pentru publicul internaţional”, arată grupul de media, care promite că va oferi mai multe detalii în viitorul apropiat.

În prezent, International Herald Tribune îşi împarte corespondenţii cu New York Times, cu un efectiv cumulat de 1.100 de persoane (jurnalişti, fotografi, editori etc.).

Un purtător de cuvânt al International Herald Tribune a dat asigurări că nu există intenţia de a se reduce echipele, ci mai degrabă un angajament de „a investi în resursele editoriale din Europa şi Asia”.

Cotidianul, care a sărbătorit 125 de ani de la înfiinţare în 2012, este distribuit în varianta tipărită în peste 160 de ţări şi are „milioane de cititori” pentru ediţia online, notează Mediafax.

A fost publicat pentru prima dată în octombrie 1887, sub titlul de Paris Herald, ca ediţie europeană a New York Herald. După închiderea New York Herald, în 1966, New York Times şi Washington Post au intrat în acţionariat, iar jurnalul a primit numele actual în 1967.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top