stellenangebote_3_02
Actual

Motivele pentru care Brico Depot România încetează colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer

Brico Depot România a sistat aprovizionarea cu produse din lemn provenind de la producătorul austriac Holzindustrie Schweighofer, informează compania, printr-un comunicat remis joi.

„Dorim să oferim spre vânzare produse din lemn care au o sursă de provenienţă 100% sigură, permiţând clienţilor noştri să facă alegeri durabile. Tot lemnul din gama noastră de produse este auditat în mod responsabil, fiind aprobat de comisii recunoscute şi competente, cum ar fi FSC (Forest Stewardship Council – n. r.) şi PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification – n. r.)”, a declarat Christian Mazauric, CEO Brico Depot România.

Brico Depot România a sistat comenzile de produse către grupul austriac, folosind furnizori alternativi ce deţin certificarea FSC, şi nicio comandă nu va mai fi plasată către Schweighofer Group fără acordul FSC.

Totodată, reprezentanţii companiei precizează că Brico Depot România colaborează strâns cu furnizorii săi pentru a se asigura că aceştia respectă reglementările aflate în vigoare, folosind auditori independenţi, dar şi că pun în aplicare programele de formare a lanţului de aprovizionare.

„De asemenea, lucrăm cu ONG-uri şi alţi actori ai industriei şi societăţii civile pentru a rezolva cauzele defrişărilor şi pentru a crea schimbări pozitive în gestionarea pădurilor din România. În decembrie 2016, am dezvoltat un parteneriat cu WWF (World Wildlife Fund) prin care ne-am angajat să lucrăm cu furnizori de lemn autorizat şi care sunt preocupaţi de protejarea pădurilor virgine şi a pădurilor cu valoare ridicată de conservare în România”, se menţionează în comunicat.

magazin-Brico-Depot-deschidere-pantelimon-orhideea


Brico Depot este parte a Kingfisher plc, grup de retail de home improvement din Europa, cu peste 1.100 de magazine în 10 ţări din Europa.


Anul trecut, şi retailerul de bricolaj Hornbach a anunţat că din ianuarie 2017 încetează colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer, în ceea ce priveşte comercializarea lemnului de construcţii şi a celui rindeluit, o gamă largă de produse pentru care a ales un furnizor nou.

„Ţinem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile. Colaborăm strâns cu furnizorii noştri pentru a dovedi provenienţa lemnului şi pentru a împiedica existenţa în sortimentul nostru a produselor din lemn din surse incerte sau ilegale. Din acest motiv, am fost permanent în dialog strâns cu Schweighofer şi FSC (Forest Stewardship Council). Am urmărit atent procesul de re-certificare a Schweighofer şi am decis să încetăm colaborarea cu această companie pe segmentul lemnului pentru construcţii şi a lemnului rindeluit”, afirma Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România.

Asociatia pentru Certificare Forestiera (Forest Stewardship Council – FSC ) a anuntat, pe 17 februarie, într-un comunicat că retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de grupul austriac Schweighofer, după ce activisti din trei țări (Germania, Austria și România) au înmânat o petiție semnată de peste 250.000 de cetățeni directorilor FSC.

fsc-tree

„FSC va fi prezent permanent în România pentru a se implica efectiv cu membrii şi acţionarii săi în asigurarea mecanismelor corecte, cum ar fi constituirea unui forum pentru soluţii consacrate, pentru a identifica soluţii pe termen lung la provocările legate de gestionarea responsabilă a sectorului forestier în România. Organizaţia se va angaja într-un dialog constructiv cu grupul Schweighofer şi cu toate părţile interesate din ţară”, a afirmat Kim Carstensen, director general al FSC.

În replică, austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au precizat, într-un comunicat de presă, că vor continua să deruleze „planul de acţiuni pentru o procesare sustenabilă a lemnului în România” şi se vor angaja într-un dialog constructiv cu Forest Stewardship Council pentru a defini planul de reasociere, potrivit Agerpres.

„Grupul Schweighofer primește decizia FSC de a se disocia de grup ca un prilej de a intensifică și mai mult eforturile sale de a implementa și optimiza sistemele de control pentru a asigura un lanț de aprovizionare sustenabil în România. La jumătatea lunii ianuarie 2017, compania a prezentat un set de măsuri complete care au scopul de a stabili o nouă arhitectură a siguranței, fără precedent în industria forestieră din România și care depășește toate cerințele legale. FSC a aprobat planul de acțiuni al Holzindustrie Schweighofer care a fost implementat în ultimele trei luni și admite că este un punct de plecare bun pentru a continuă dialogul și pentru a dezvolta un plan de reasociere”, se arată în comunicatul Schweighofer.

Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea-la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top