N-avem sange!
Actual

„N-avem sânge!”, semnal alarmant, transpus într-o campanie inițiată de Crucea Roșie

Crucea Roșie Română, în colaborare cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină și Centrul de Transfuzie Sanguină București, va desfășura în perioada 16-31 mai o nouă campanie de donare de sânge în mai multe județe din țară, marcând cel de-al 141-lea an de existență.

Potrivit unui comunicat al Crucii Roșii, campania „N-avem sânge” vizează stimularea donării voluntare de sânge la nivel național și, totodată, își propune creșterea rezervelor de sânge din Centrele de Transfuzie Sanguină mai ales pentru mini-vacanța din perioada 1-5 iunie 2017 când numărul donatorilor va fi mic și necesarul de sânge va fi în creștere.

În zilele de 29, 30 și 31 mai, centrul mobil de donare de sânge din București se va deplasa în trei localități din sudul țării pentru o acțiune rapidă de donare de sânge. În prima zi, Centrul Mobil de Donare de Sânge va fi amplasat, în Centrul Municipiului Ploiești în parcarea Palatului Administrativ între 9:00 și 14:00. Pe 30 mai, în Alexandria, Centrul Mobil de Donare de Sânge va fi amplasat în parcarea Platoului Administrativ de lângă Instituția Prefecturii, în intervalul 9:00 și 14:00, iar pe 31 mai, Centrul Mobil de Donare de Sânge va fi amplasat în Târgoviște, pe Platoul Prefecturii, în același interval orar 9:00-14:00.

De asemenea, recoltări de sânge vor fi efectuate pe toată perioada desfășurării campaniei și la Centrele de Transfuzie Sanguină din București și din Buzău. Donatorii se pot prezenta la sediul CTS București, din strada dr. Caracaș Constantin nr. 2-8 , Sectorul 1, în intervalul 7:30-14:00 și la CTS Buzău, strada General Grigore Baștan nr. 1, între orele 7:30-13:00.

Campania N+avem sânge Crucea Roşie Q Magazine

Campania va urmări să sensibilizeze și totodată să responsabilizeze oamenii la nivel național și local. Timp de două săptămâni, peste 100 de voluntari ai Crucii Roșii Române vor fi pe străzile din București, Ploiești, Alexandria, Târgoviște și Buzău și vor încerca să informeze oamenii în privința stocurilor insuficiente de sânge din România. Aceștia vor face cunoscute condițiile pe care trebuie sa le îndeplinească o persoană pentru a dona sânge și etapele procesului de donare.

„Campania lansată de Crucea Roșie Română face apel la umanitate, solidaritate și la responsabilizarea oamenilor. Sângele este un țesut viu care nu poate fi înlocuit cu un produs de laborator, de aceea noi, oamenii, trebuie să donăm sânge pentru cei care au nevoie. Ne dorim ca cetățenii să răspundă la chemarea noastră și să salveze vieți. Pot face acest lucru donând sânge atât la Centrele de Transfuzie Sanguină, cât și la centrele mobile de sânge”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română, conform Agerpres.


O persoană are nevoie de sânge o dată la 3 secunde. În medie, în România, este nevoie de 500.000 de unități de sânge anual și doar 2% din populație donează, în timp ce media europeană este de 10%, potrivit statisticilor OMS.


Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistența umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru.

Crucea Roşie Română Campania N-avem sânge Q Magazine

 

 

Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentare la fiecare nivel teritorial, având 47 de filiale, 1.996 subfiliale și 1.307 comisii. 5 500 de voluntari se implică activ în activitățile organizației.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top