qmagazine stiri online
Actual

O violoncelistă engleză și o pianistă americană se întâlnesc, într-un concert de excepţie, la București

Violoncelista engleză Josephine Knight se numără printre cei mai buni instrumentiști ai generației sale. Este cunoscută și apreciată  ca solistă, partener de muzică de cameră și profesor. A colaborat cu dirijori de marcă precum Vasily Petrenko, Christian Zacharias, Richard Hickox și Jac van Steen. În 2005 și-a făcut debutul  în  BBC Proms cu un concert la Royal Albert Hall din Londra. A înregistrat pentru casele de discuri EMI Classics, Deutsche Grammophon, Chandos și Blackbox/ASV.

În anul 2000, pianista Angela Drăghicescu a debutat în cadrul fundaţiei ACUMM, iar în 2001 a obţinut o bursă de studii din partea Guvernului American pentru cursurile de pian ale Universității de Muzică din Louisiana, la clasa marelui pianist Michael Gurt. În 2012 a primit titlul de Doctor în Muzică al Universtății de Muzică din Texas la Austin, specialitatea acompaniament și muzică de cameră, la clasa profesoarei Anne Epperson, pianista marelui violinist Jascha Heifetz.

Ceele două muziciene se întâlnesc la București pentru un concert de muzică de cameră în cadrul Stagiunii de marți seara.

Stagiunea de marţi seara
Marti, 23 Mai 2017, 19:00 – 21:00
Sala mica
JOSEPHINE KNIGHT – violoncel
ANGELA DRĂGHICESCU – pianProgramRobert Schumann
Adagio şi Allegro, op. 70

Johannes Brahms
Sonata nr. 1 pentru pian şi violoncel, în mi minor, op. 38

George Enescu
Sonata pentru violoncel şi pian în fa major, op. postum

Felix Mendelssohn
Sonata nr. 2, în re major, pentru violoncel şi pian, op. 58

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Josephine Knight, concert la Filarmonica George Enescu Q Magazine

 

Josephine Knight a studiat la Yale University și la prestigioasa Juilliard School din New York. Violoncelista a câștigat o bursă de studiu cu Mischa Maisky la Accademia Musicale Chigiana, Siena, Italy. În calitate de solistă sau de interpret de muzică de cameră, a colaborat cu mari muzicieni, printre ei Daniel Hope, Maxim Vengerov, Lisa Batiashvili, Wu Han, Menahem Pressler, Melvyn Tan, Michael Tree, membru al legendarului cvartet Guarneri,   cu cvartetele Emerson și Takác. În perioada în care a făcut parte din trioul Pizzaro, a susținut numeroase recitaluri la Wigmore Hall, Aldeburgh (unde formația a făcut parte din proiectul Artists in Residence), în cadrul festivalurilor internaționale de muzică de cameră   Petworth, Newbury și Stavanger,  la Casa da Música in Porto și la Tonhalle in Düsseldorf. Josephine Knight cântă pe un instrument Johannes Guidantus (1728) oferit de Florian Leonhart, căruia îi este profund recunoscătoare.

 

 

 

Angela Drăghicescu, concert la Filarmonica George Enescu Q MagazineNăscută la 18 aprilie 1981, în Bucureşti, Angela Drăghicescu și-a început studiile de pian la vârsta de 4 ani cu Marietta Leonte continuând Liceul de Artă “George Enescu” din Bucureşti  pe care l-a absolvit în 1999. Printre profesorii cu care a lucrat s-au numărat Ada Ulubeanu, Josette Hirsu și Cristina Georgescu. Manifestând o preferinţă deosebită pentru domeniul acompaniamentului și al muzicii de cameră, îi acordă acestuia un loc privilegiat în preocupările sale. Pe 9 iulie 2016 a debutat la Carnegie Hall (Weill Recital Hall) promovând muzica compozitorului contemporan William Bolcom, câștigător al premiului Pulitzer si a nouă premii Grammy. 

A colaborat cu personalități ale lumii muzicale internaționale în recitaluri și masterclass-uri. Printre colaborările de excepție se numară recitaluri cu Frank Huang (concert maestrul de la New York Philharmonic), violoncelistul David Requiro, trompetistul David Bond (Metropolitan Opera Orchestra) cornistul Jeff Nelsen (Canadian Brass),violoniștii Remus Azoitei, Charles Sewart, Virgil Boutellis-Taft și Sandy Yamamoto (cvartetul Miro). Din anul 2012 Angela Drăghicescu este lector univesitar în acompaniament și muzică de cameră la Universitatea Puget Sound din Seattle, Washington.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top