Victor-Ponta-qmagazine1
Actual

Ponta: Demersul PNL nu aduce nimic bun pentru România

Parlamentarii Pro România nu susțin moțiunea de cenzură inițiată de liberali. Anunțul a fost făcut de copreședinții formațiunii, Victor Ponta și Daniel Constantin, într-o conferință de presă susținută la Parlament.

Cei doi au argumentat că demersul PNL nu este deloc fezabil și că, în esență, schimbarea Guvernului nu ar aduce nimic altceva decât o nouă criză politică

„Nu votăm moțiunea, chiar nu am înțeles de ce o fac. (…) Am discutat între noi ce câștigă România cu moțiunea de cenzură a PNL și nu am reușit să găsim un răspuns pozitiv. Nimic nu se câștigă, eventual o nouă criză politică. Și ne gândim cu toții dacă nu cumva schimbarea Guvernului Tudose e de fapt o criză care să ne aducă unde am fost și în vară. S-a mai schimbat un guvern și a fost mai bine?”, a declarat Victor Ponta, într-o conferință de presă susținută la Parlament.

Potrivit fostului premier, problema principală este de a avea o coerență guvernamentală, „de a nu mai avea decizii luate la partid”.

Demersul PNL este un demers care în acest moment nu poate aduce absolut nimic bun pentru România. Sigur, se face o moțiune de cenzură ca să se prefacă PNL că e opoziție, în realitate opoziția suntem noi, în acest moment, pentru că vorbim despre problemele reale ale guvernării și oferim soluții. O să facem noi când e cazul o moțiune de cenzură și ceilalți sunt convins că o vor sprijini”, a spus Ponta.

Daniel Constantin: Dacă ni se propune ca în locul lui Tudose să vină Orban, nu ne raliem demersului

Deputatul Daniel Constantin, copreședinte Pro România, a arătat la rândul său că există o mare dezamăgire în rândul cetățenilor vizavi de modalitatea în care este guvernată țara, respectiv față de modul în care măsurile sunt impuse executivului de la partid.

daniel_constantin_andreea_balaurea_89409400_80330800

„Demersul pe care PNL l-a pornit în aceste zile, de sancționare a Guvernului, este unul corect, însă dacă el nu se fundamentează foarte bine, dacă el nu oferă o alternativă foarte clară, sigur că este un demers pe care noi nu o să îl susținem. Dacă ni se propune ca în locul lui Tudose să îl aducem pe Orban, sigur că nu putem să ne raliem acestui demers. Dacă ni se propune ca în locul lui Tudose să aducem pe altcineva și să nu se schimbe nimic în esență, nu putem să susținem un astfel de demers. (…) În momentul acesta o simplă moțiune de cenzură, fără să spunem ce punem în loc, nu cred că este fezabilă”, a precizat Daniel Constantin.

Conform acestuia, niciun partid nu oferă în prezent o variantă de schimbare profundă.

„Prima temă pe care noi o lansăm este legată de unificarea tuturor alegerilor în același an”, a declarat Constantin.

Pro România va solicita conducerii Parlamentului să reactiveze Comisia pentru modificarea Constituției pentru a înainta o serie de propuneri referitoare la procesul electoral.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top