Dan-Tanasa-Ziaristi-Online

Dan Tănasă, “inamicul public nr.

Cultură

Premiul Mile Cărpenișan 2013 pentru Curaj și Excelență în Jurnalism – Dan Tănasă, “inamicul public nr. 1″ al extremiștilor maghiari”

1″ al extremiștilor maghiari de pretutindeni, a primit Premiul Mile Cărpenișan 2013 pentru Curaj și Excelență în Jurnalism.

„Începând cu 2010, Asociația Civic Media acordă Premiul pentru curaj și excelență în jurnalism „Mile Cărpenișan”, în memoria colegului nostru plecat prea repede dintre noi. Premiul este în valoare de 1.000 de euro, suma care a constituit un binemeritat sprijin benefic-surpriză al activităților tuturor premianților noștri, ceea ce ne face să mulțumim și pe această cale generoșilor sponsori ai manifestărilor trecute și a celei prezente”, transmite un comunicat remis Q Magazine.

Premiul a fost acordat până acum, în 2010, jurnalistului și cameramanului Antena 3 Dan Nițescu – pentru curajul demonstrat la evenimentele din 7 aprilie 2009 de la Chișinău, în 2011, reporterului de război, blogger și jurnalist independent Cristian Botez și ziaristului orădean Florin Budea, hăituit în instanță de Laszlo Tokes și, în 2012, reputatului analist de politică internațională Corneliu Vlad.

Anul acesta Civic Media omagiază curajul unui “nebun pentru România”.

Amenințat cu moartea în repetate rânduri, autor a numeroase inițiative civice și sesizări penale în apărarea românilor discriminați pe criteriu etnic, promotor și factor energizant al unor curente de solidaritate și patriotism românesc, la nivel național și european, pornit de la munca de jos a activistului civic și ajuns cel mai citit și citat blogger pe probleme naționale din țară, colaborator a numeroase publicații și televiziuni din România, considerat de către capii UDMR drept “inamicul public nr. 1 al maghiarimii” – în fapt al extremiștilor maghiari agitatori ai autonomiei “ținutului secuiesc” -, avertizorul public asupra drepturilor românilor din Harghita și Covasna, Dan Tănasă mărturisește că se spune despre el adeseori dacă nu cumva este nebun.

“Doar un nebun ar face ceva pentru țară și semenii lui așa, fără să fie plătit de cineva”, afirma Dan Tănasă într-un interviu realizat de portalul ziariștionline.ro de 3 Mai, Ziua Internațională a Libertății Presei, zi care cade anul acesta chiar în Vinerea Patimilor Mântuitorului nostru, Iisus Hristos.

Asociația Civic Media îi dă dreptate și, pentru curajul său de “nebun pentru România”, după consultarea cu jurnaliștii veterani Corneliu Vlad și Dorin Suciu, îi conferă anul acesta Premiul pentru curaj și excelență în jurnalism „Mile Cărpenișan”, acordat cu numele colegului al cărui curaj similar era recunoscut în breasla jurnaliștilor autentici din România. Totodată, Civic Media îl declară pe Dan Tănasă drept Membru de Onoare al Asociației, cu proteștia de rigoare oferită de statutul nostru european și internațional.

În Vinerea Mare a anului 2013, Dan Tănasă, luptătorul pentru România prin faptă și cuvânt afirmă: “Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mă luminează! El e singurul care mă mână în luptă în fiecare zi.”

Ceremonia de premiere va avea loc în Aula Magna a Universităţii „Petru Maior”, în cadrul conferinţei naționale “Regionalizarea României – între tradiţie şi model european“, care se va desfășura la Târgu Mureş pe 24 mai, înainte de lansarea cărții istoricului american Larry Watts, “Cei dintâi vor fi cei din urmă”. Doamne ajută!

Redăm mai jos integral interviul acordat de Dan Tănasă portalului ziariștionline astăzi, de Ziua Libertății Presei, înainte de a știi că va fi distins cu premiul “Mile Cărpenișan”, de luptător pentru drepturile românilor și libertatea cuvântului:

“Eu merg mai departe. Mulți mi-au zis că nu voi schimba nimic. Și am arătat că se înșală. Pentru unii e mult mai ușor să dai Like pe Facebook sau să stai să te uiți la mine cum fac. Atât cât am putut să fac, singur fiind, am făcut. Și am arătat că se poate. Dacă mi s-ar alătura și alții am putea face mai mult.”
http://inmemoriam-milecarpenisan.ro/?p=111

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top