Nadal Q Magazine
Actual

Probleme pentru Nadal la Turneul Campionilor

După debutul de duminică al Turneului Campionilor de la Londra, au fost anunțate nume mari din lumea tenisului, printre care Roger Federer, Jack Sock, Horia Tecău, Jean Julien Rojer, Rafael Nadal și David Goffin. 

Meciul inaugural din Turneu al spaniolului Nadal împotriva belgianului Goffin s-a încheiat cu o înfrângere pentru Nadal, cu scorul de 6-7 (5), 7-6 (4), 4-6. Asta nu ar fi fost finalul intervenției sale în Turneul Campionilor, dacă nu s-ar fi retras singur, ca urmare a unei accidentări. Astfel, locul lui Nadal va fi luat de prima rezervă a turneului, Pablo Carreno Busta, în Grupa „Pete Sampras”, pentru următoarele meciuri.

„Am avut angajament faţă de eveniment, faţă de oraş, faţă de mine. Am încercat din greu. Am făcut ce trebuia să fac pentru a încerca să fiu pregătit să joc. Dar nu sunt cu adevărat pregătit să joc. M-am luptat foarte mult în timpul meciului, dar ştiam că va fi probabil ultimul al sezonului pentru mine. Nu este deloc vorba despre o decizie. E vorba despre durere. Nu pot să am putere suficientă pentru a continua să joc. Am încercat şi cred că a fost un miracol scorul atât de apropiat din timpul meciului.”

Rafael Nadal

Dureri puternice

Tenismenul în vârstă de 31 de ani a resimțit dureri puternice la genunchiul drept încă de la finalul lunii octombrie, înainte de Turneul ATP 250 de la Basel (Elveția). Aceeași neplăcere l-a determinat să se retragă și în urmă cu aproximativ două săptămâni, de la competiția Masters Series, din Paris, care a avut loc în intervalul 30 octombrie – 5 noiembrie.

Meciul Jucat cu David Goffin a durat două ore și 41 de minute, timp în care Nadal a reușit patru break-uri, dar a pierdut serviciul de cinci ori. Este primul succes al lui Goffin, împotriva lui Nadal, din cele patru confruntări pe care le-au avut cei doi.

„Voi continua să muncesc din greu pentru a rămâne în top şi pentru a avea pe mai departe şansa de a lupta pentru lucrurile importante. Astăzi nu a fost deloc o senzaţie plăcută pe teren, însă am avut un sezon de neuitat.”

Rafael Nadal

Nadal încheie anul pe locul 1 în clasamentul ATP pentru a patra oară în carieră.

Astăzi sunt programate partidele dintre Marin Cilic (Croația) – Jack Sock (SUA) și Roger Federer (Elveția) – Alexander Zverev (Germania), în Grupa „Boris Becker”.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top