govithub-romania-1024×579
Actual

Programul guvernamental care lansează două proiecte cu impact național

 Programul guvernamental GovITHub lansează două noi proiecte cu impact național: Registrul Serviciilor Sociale din România și un Program de Evidența a Stocurilor de Vaccinuri din România.

La mai puțin de 70 de zile de când a devenit operațional, programul guvernamental GovTHub anunță lansarea a două noi proiecte informatice cu impact național, ai căror beneficiari direcți sunt cetățenii. Noile proiecte lansate sunt Harta Serviciilor Sociale Licențiate din România și un Program de Evidența a stocurilor de Vaccinuri din România, realizate în colaborare cu Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății.

 Harta Serviciilor Sociale Licențiate

Harta Serviciilor Sociale Licențiate din România este o platformă informatică accesibilă la adresa www.harta-furnizori.mmuncii.ro care integrează toate serviciile sociale autorizate din România specifice fiecărei categorii de grup vulnerabil, cu scopul informării potențialilor beneficiari.

Prin intermediul platformei online, de acum se pot găsi cu ușurință informații actualizate despre centrele pentru mamă si copil, căminele de vârstnici, centrele de recuperare și toate celelalte tipuri de servicii sociale disponibile în România, precum si datele lor de contact si capacitatea de locuri.

Aplicație pentru raportarea stocurilor de vaccinuri

În contextul lansării platformei de promovare a importanței vaccinării, www.desprevaccin.ro, dezvoltată tot de GovITHub, Ministerul Sănătății și Agenția Națională a Medicamentului au primit numeroase sesizări despre lipsa din stoc a unor vaccinuri. Analizând procesul actual de raportare a stocurilor de vaccinuri împreună cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, GovITHub a propus crearea unei platforme online prin care Direcțiile de Sănătate Publică să poată raporta ușor stocurile oricând, evitând astfel povara unei raportări mai frecvente din partea medicilor.

În doar o săptămână, aplicația informatică pentru actualizarea stocurilor de vaccinuri a fost deja finalizată de către GovITHub și urmează să fie utilizată de Direcțiile de Sănătate Publică și de Ministerul Sănătății.

 

În perioada următoare, GovITHub pregătește alte noi proiecte aflate în stadii avansate de lucru, printre care și o platformă online de consultare a tuturor actelor normative aflate în dezbatere publică, o aplicație de vizualizare a tuturor datelor publice și un registru al personalului medical din România.

Programul GovITHub reunește specialiști din mediul privat cu scopul comun de a dezvolta proiecte IT care să îmbunătățească administrația publică și serviciile publice online.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top