turks q magazine
Actual

Surse din Turcia pentru Q Magazine: Ofițerii implicați în lovitura de stat au fost arestați

Potrivit unor surse diplomatice turcești, mai mulți ofițeri de rang înalt  implicați în lovitura de stat împotriva Președintelui Recep Erdogan au fost arestați.

Între aceștia sunt: Colonelul Muharrem Kose, Colonelul Mehmet Oguz Akkus, Maiorul Erkan Agin, Locotenent colonel Dogan Uysal.

Up date.5.19. Peste 130 de persoane implicate în lovitura de stat au fost arestate, potrivit unor surse din cadrul Armatei turce, care au avansat această cifră pentru Q Magazine.

Update 4.45. Atentat la viaţa preşedintelui turc. Atacatorii au bombardat hotelul unde îşi petrecea vacanţa

Surse din apropierea preşedintelui Erdogan susţin că hotelul în care liderul turc îşi petrecea vacanţa, în Marmaris, a fost bombardat. Acesta, însă, părăsise locul cu puţin timp înainte de atentat.

Erdogan a ordonat ca avionul F16, de la bordul căruia a fost lansat atacul, să fie doborât.

Update. 4.27. Erdogan: „Gata, s-a terminat! Sunt alături de poporul meu”

q magazine

La ora 4.25, întors în Turcia, Erdogan a declarat că cei implicaţi în lovitura de stat vor plăti scump pentru acţiunea lor şi că nu se ştie încă situaţia Şefului Statului Major.

„Unii ofiţeri din armată au executat ordine primite din Pennsylvania”, a declarat Erdogan.

„Voi fi alături de oameni în stradă. Suntem aici ca un Guvern ales democratic şi aşa vom rămâne”!, a mai spus liderul turc.

Update. 04.20, Prima imagine cu Erdogan, întors în Turcia.

erdogan q magazine

Update. 3.38 Reporter la televiziunea națională, amenințată cu arma să citească declarația puciștilor!

q magazineAceasta a fost eliberată cu câteva minute în urmă.

Update 3.31. Erdogan a aterizat la Istanbul

Potrivit unor surse guvernamentale, Președinele Recep Erdogan a reușit să aterizeze la Istanbul, urmând ca în cel mai scurt timp să se adreseze populației.

Update. Ora 2.23. Premierul turc, Binali Yildirim, a declarat  că unii dintre liderii loviturii de stat au fost arestați, transmite agenția EFE.

Mai mulți puciști au fost arestați. Democrația va învinge” — este mesajul transmis de șeful executivului de la Ankara. „Noaptea aceasta Turcia este trează și în stradă. Poporul ne-a dat puterea și numai el ne va înlătura”, a mai spus el.

În același timp, postul CNN Turk a anunțat că militarii s-au retras de la aeroportul Ataturk din Istanbul, unde se află mii de manifestanți ce se opun loviturii de stat.

Ambasadorul Turciei la București, Kortay Ertas, a declarat că Președintele, Prim Ministrul, Miniștrii, Președintele Parlamentului, dar și liderii partidelor de opoziție condamnă astfel de acțiuni.

Președintele Barack Obama a avut o discuție telefonică cu Secretarul de Stat, John Kerry, aflat la Moscova, și au căzut de acord că trebuie sprijinit guvernul ales în mod democratic din Turcia.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top