Tancul-Carmel
Actual

Țara care este un punct pe harta lumii, uimește cu armele SF pe care le-a prezentat pentru armata sa

 

Submarine fără echipaj, drone lunetist, arme care nu ratează. Așa se vor purta războaiele viitorului.

 

Administrația pentru dezvoltare a armelor din cadrul Ministerului Apărării israelian a dezvăluit marţi, 5 septembrie, armamentul de ultimă generație care va intra în dotarea armatei Israelului (IDF).

Nouă piese de tehnologie, inclusiv două submarine fără echipaj şi un tanc puternic hibrid, electric şi pe benzină,  vor intra în circuit în IDF în următorii ani.

O parte dintre aceste tehnologii sunt deja în stadii avansate de dezvoltare şi au fost prezentate armatei pentru a fi luate în considerare, în timp ce altele sunt încă în faza de planificare şi mai necesită câțiva ani înainte de a fi gata de luptă. Nici una dintre tehnologiile prezentate nu a fost încă declarată operaţională.

Armamentul este produs de minister  în colaborare cu companii israeliene și străine, dar și cu o universitate publică.


Administraţia pentru Dezvoltarea Armamentului, cunoscută în limba ebraică după acronimul MAFAT, este compusă din mii de muncitori, sute de soldaţi și administrează circa 1.500 de proiecte de tehnologie pentru  apărare.


Generalul de brigadă(r) Daniel Gold, care conduce Administrația, a declarat că el şi angajaţii săi „încearcă să nu se limiteze la metodologiile clasice care prevalează în lume la ora actuală”.

În schimb, a mai spus generalul, Mafat încearcă să se conecteze cu soldaţii de la sol, să determine ce nevoi au şi apoi să facă ceva pentru a completa lipsurile.

Departamentul „încearcă să prevadă în ce fel va arăta viitorul câmp de luptă, atât în termeni de ameninţări, cât şi de tehnologii,” a mai spus Gold.

Una din piesele importante din armamentul prezentat marţi este vehiculul înarmat Carmel, care va înlocui în final tancul Merkava folosind în prezent de armata israeliană și care împlinește deja  40 de ani.

 

 

În plus, faţă de rolul său de tanc principal al armatei, Merkava reprezintă  baza pentru  vehiculul armat Namer pentru transportarea personalului şi a diferitelor vehicule de luptă. Conform ministerului, Carmel va avea o funcţie similară şi poate fi echipat cu orice de la howitzers la pluguri pentru eliminarea minelor. Şi spre deosebire de Merkava, care necesită un echipaj de patru persoane, Carmel are nevoie doar de doi soldaţi pentru a-l opera.

Noul tanc, care va avea un motor hibrid benzină-electric, alimentat de un grup de baterii, și conform generalului Gold, Carmel va fi „uşor, mic, rapid, mortal, durabil, uşor de manevrat şi mult mai ieftin.”

Administraţia pentru Dezvoltarea Armamentului a dezvăluit de asemenea şi existenţa a două submarine fără echipaj, unul mare şi celălalt mai mic.

Submersibilul mai mare, cunoscut sub denumirea Caesaron, poate fi echipat cu o varietate de senzori şi sisteme de telecomunicaţii. Este proiectat în mod specific pentru colectarea de informaţii, au declarat oficiali ai ministerului.

În plus faţă de Caesaron-ul mai mare, ministerul a mai dezvăluit existenţa unui submarin mai mic, care nu are încă un nume dezvoltat în prezent cu ajutorul Universităţii Bar Ilan.

Drona mică submersibilă are ca obiectiv „căutarea şi cartografierea misiunilor”.


„Costă o treime din suma necesară pentru submarinele similare din lume şi le depăşeşte în capacitatea de a pluti şi de a se mişca în orice direcţie”


Administraţia a mai dezvăluit existenţa a trei noi tipuri de drone. Două dintre acestea sunt vehicule aeriene de transport fără echipaj, în schimb ce al treilea este o dronă de atac, capabilă să lanseze o armă de atac ataşată.

Cele două drone de transport, „Green Yasuron,”au fost realizate pentru o competiţie în aer liber între contractorii de apărare.

Ministerul a spus că cerinţele pentru competiţie erau „foarte generale intenţionat: dezvoltarea unui mic UAV sau unei drone care va putea zbura autonom la o distanţă de 8 km, cu o capacitate de 150 litri, care cântăreşte cel puţin 60 kg.”

Drona ar trebui să care acel pachet la o locaţie predeterminată, să lase pachetul şi să revină la bază.

Două UAV extrem de diferite au finalizat competiţia, una dezvoltată de Israel Aerospace Industries a statului Israel, cealaltă de compania privată Aeronautics Defense Systems Ltd.

 

 

Drona IAI este practic un elicopter manevrat de la distanţă. Are un rotor principal pentru a o menţine la înălţime şi un rotor în spate pentru a o putea roti. UAV poate ridica aproximativ 400 livre (180 kg) şi are o viteza maximă de 93 mile pe oră (150 km/h).

Aeronautics UAV, pe de altă parte, are rotoare multiple care o ridică în aer. Drona este mult mai mică şi mai slabă, capabilă să transporte jumătate din greutatea transportată de nava IAI şi poate zbura pe jumătate cu viteza acesteia.

Deoarece ambele au terminat competiţia, nu a existat un câştigător clar. Ministerul Apărării a spus că încă se gândeşte cum să procedeze şi să utilizeze cele două drone.

În plus, Administraţia pentru Dezvoltarea Armamentului a dezvăluit o dronă de atac produsă de Duke Robotics, Inc., o companie din SUA.

TIKAD, aşa cum este cunoscută drona, este capabilă să transporte şi să tragă cu acurateţe cu o armă de atac. Drona este deja în stadiile avansate de dezvoltare şi a fost prezentată către IDF pentru analiză.


„Operabilitatea sa va fi luată în considerare anul viitor” au declarat reprezentanții Apărării israeliene și va fi utilizată pentru „a trage ca lunetist, creând surprindere pe câmpul de luptă şi prevenind riscurile pentru trupele noastre”. 


Administraţia pentru Dezvoltarea Armamentului a mai prezentat un număr de vehicule necontrolate de om pe care armata le ia în considerare pentru utilizare. Acestea includ vehicule pre-existente-camioane, buldozere D-9 şi încărcătoare frontale-modificate pentru a le permite să fie controlate de la depărtare sau pentru a călători autonom, cât şi cele realizate special.

Ministerul a declarat că se aşteaptă ca aceste vehicule autonome să poată înlocui unele manevrate de om în zone de luptă şi logistică.

IDF are deja un număr de maşini de patrulare autonome şi camioane în serviciu.

În final, ministerul a dezvăluit un nou sistem de arme care ar trebui să garanteze că soldaţii care le folosesc ating ţintele şi nu spectatorii.

Soldatul utilizează un sistem de ţintire electrico-optic pentru a se fixa pe ţintă şi poate declanşa arma să tragă spre orice altceva, doar la atingerea unui buton.

„Testele efectuate până în prezent au descoperit că utilizarea sistemului a crescut semnificativ procentul de atingere a ţintei şi a scăzut procentul de lovire a spectatorilor,'” a declarat ministerul.

Sistemul SMASH va fi acţionat în curând de Forţele de la Sol ale IDF.

 

 

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top