qmagazine stiri online
Actual

Tenorul Bogdan Mihai, singurul român din producția La Sonnambula

 

De curând, la Teatro Verdi din Trieste, a vut loc premiera operei La Sonnambula de Vincenzo Bellini, unde Bogdan Mihai a interpretat rolul principal, cel al lui Elvino, fiind singurul român din această producție aclamată de presa internațională și de public. „Este unul dintre marile titluri de belcanto pe care am avut ocazia să le interpretez pe parcursul carierei mele internaționale, aflată în mișcare de 10 ani pe marile scene de operă ale lumii.”, a spus tenorul pentru Q Magazine.

Bogdan MihaiFotografie realizată de Fabio Parenzan

La 27 de ani a reuşit să bată toate recordurile şi să impresioneze întreg mapamondul cu vocea lui. Apoi a devenit unul dintre puţinii tenori din lume care poate să cânte aria finală din opera Bărbierul din Sevilla, interpretată foarte rar ca urmare a gradului mare de dificultate.

Bogdan Mihai este primul artist român care a cântat la Opera din Dubai, ovaționat de publicul din țara arabă pentru rolurile sale din Bărbierul din Sevilla și din Don Giovanni. Legendarul Placido Domingo l-a felicitat pentru prestațiile sale. Tânărul tenor român este unul dintre cei mai apreciați reprezentanți ai Școlii Românești de Canto. A cântat alături de cei mai importanți artiști lirici ai lumii, pe cele mai mari scene și este favoritul criticilor de specialitate.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top