Fostul-judecător-CCR-Tudorel-Toader-indică-prevederi-legale-care-fac-posibilă-abrogarea-1200x800_c
Actual

Tudorel Toader: Vă asigur că nu a existat niciun reproș

Ministrul Justiției, Tudorel Toader,  a avut astăzi o întâlnire cu ambasadorii Belgiei, Canadei, Estoniei, Franței, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii și Suediei.

Tudorel Toader, a declarat la finalul întâlnirii că nimeni „nu contestă libertatea de legiferare, nimeni nu contestă necesitatea modificării legilor Justiției în acord cu exigențele constituționale”. Mai mult decât atât, Toader spune că niciun ambasador nu i-a făcut vreun reproș.

„Ca o primă concluzie, nimeni nu contestă libertatea de legiferare, nimeni nu contestă necesitatea modificării legilor Justiției în acord cu exigențele constituționale, în acord cu standardele europene, nimeni nu contestă necesitatea adoptării unor soluții echitabile în legile Justiției. Vă asigur că n-a existat niciun reproș. A fost o discuție absolut constructivă, o discuție lămuritoare, o discuție care e normal și necesar să aibă loc între instituții”, a declarat Tudorel Toader.

Recentele evoluții legislative, stadiul îndeplinirii celor 12 recomandări din MCV, echilibrul și separația puterilor în stat, precum și structurarea statului de drept au fost  principalele teme de discuție cu cei zece diplomați.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top