Bebelusul-refuza-mereu-sa-suga-la-sanul-drept
Actual

Unde trăiesc cele mai tinere mame din lume

Vârsta medie a femeilor care au devenit mame anul trecut în Uniunea Europeană a fost de 28,9 ani, iar cele mai tinere mame se află în Bulgaria și România, arată datele prezentate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Statisticile Eurostat, publicate cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, arată că în 2015 vârsta medie a femeilor care au devenit mame a fost sub 27 de ani în Bulgaria (26), România (26,3), Letonia (26,5) și Polonia (27) și de peste 30 de ani în Italia (30,8), Spania (30,7), Luxemburg și Grecia (ambele cu 30,2).

Statele care au avut anul trecut cea mai mare creștere a numărului de nou-născuți au fost Suedia (25,6%), Cehia (22,1%), Slovenia (18,1%) și Marea Britanie (16,1%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Portugalia (minus 24,2%), Olanda (minus 15,8%), Danemarca (minus 11,1%), România (minus 10,4%) și Grecia (minus 10,2%).

Cea mai tânără mamă din România

Cea mai tanara mamica din Romania continua sa mearga la scoala

În luna februarie a anului 2011, o știre venită din partea medicilor de la Spitalul Universitar din București a făcut înconjurul țării. O elevă de 12 ani se prezentase la camera de gardă cu simptomele unei gravide ajunse la termen. Doctorii au încremenit când au aflat că C.F, din Ilfov, era pe punctul de a naște.

 

Cele mai cutremurătoare cazuri din istoria medicinii

Lina Medina, 5 ani

Image result for Lina Medina,
Născută în Ticrapo, Peru, fetiţa a fost dusă de urgenţă la medic, deoarece avea volumul abdomenului foarte mare şi dureri neobişnuite. Iniţial s-a crezut că fetiţa ar fi avut o tumoare, însă medicii au ajuns la concluzia că este însărcinată în şapte luni. A născut un băieţel de 2 kilograme, pe 14 mai 1939. Deşi tatăl Medinei a fost arestat, fiind suspectat că şi-ar fi abuzat fiica, a fost eliberat din lipsă de probe, iar identitatea celui care a lăsat-o însărcinată pe Medina nu a fost niciodată aflată. Anatomic vorbind, fetiţa a putut rămâne însărcinată deoarece suferea de „pubertate precoce”, ţinând cont de faptul că, la 4 ani, pieptul ei era mult prea dezvoltat.

Liza, 6 ani

Un caz cutremurător a avut loc în Ucraina, în 1934, când s-a descoperit că o fetiţă de 6 ani este însărcinată, tatăl copilului fiind chiar bunicul ei. Copilul a murit la naştere.

Mum-Zi, 8 ani

Image result for Mum-Zi

Mum-Zi era membră a haremului Şefului Akkiri, de pe insulă Calabar, Nigeria. Fiica sa a născut, de asemenea, foarte devreme,  Mum-Zi devenind bunică la 17 ani.

Wanwisa Janmuk, 9 ani

http://plancksconstant.org/blog1/iamges/sub6/thaigal.jpg

Cazul fetei de 9 ani este unul mai special, ţinând cont că tatăl de 27 de ani era chiar soţul ei. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că în Thailanda sunt acceptate căsătoriile cu minorii, dacă părinţii acestora sunt de acord. Wanwisa a născut o fetiţă, în februarie 2001.

Maria Tizziano, 11 ani

Fetiţa de 11 ani, originară din Italia, a avut primul copil împreună cu prietenul său, în vârstă de 18 ani. Maria avea doar 14 ani când l-a născut şi pe cel de-al treilea copil.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top