În vremea în care Elena Udrea era doamna de la ministerul dezvoltării, totul părea perfect, afacerile și politica îmbinându-se în modul cel mai profitabil pentru ambele părți.

Intern

DNA cere arestarea. Cine stă în spatele firmelor de la care Udrea ar fi luat mită

Acum, DNA  cere decontul.
Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale și arestării preventive a Elenei Udrea pentru săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul Gala Bute.
Este vorba despre Infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. cu UAT Cavnic şi UAT Borsec.
Infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către S.C. Consmin S.A.
Infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. şi S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani.

Patroana Kranz Eurocenter, fostă șefă a femeilor în PDL Argeș

Conform procurorilor, primarul din Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, soțul ministresei Monica Iacob Ridzi a acordat un contract  firmei deținută de Corin Boian și Cristian Diculescu, aceasta din urmă, fosta șefă a PDL Argeș. Firma celor doi, Kranz Eurocenter SRL din Piteşti a primit de la ministerul condus de Elena Udrea 34 de milioane de lei pentru acest proiect la care s-a adăugat încă o plată de 6 milioane de lei de la primărie. Banii au fost dați, dar investiția s-a blocat din cauza unor litigiilor pe o parte din terenuri. Totul pentru o stațiune de schi în Parâng.

Corpul de control al premierului: ILEGALITĂȚI

Corpul de Control al premierului susţine că afacerile încheiate după decembrie 2010 au fost ilegale. Așa se face că primăria a plătiti 3 milioane de lei pentru o mașină de bătut mașina care, pe hârtii apare înainte cu o săptămână ca ea să fie achiționată fizic.
O altă zonă minieră, o altă pârtie de schi, un nou contract cu cântec. De data aceasta, pentru stațiunea din Lupeni, la Straja, Kranz Eurocenter Piteşti a câștigat licitația în asociere cu Termogaz Company Hațeg, firma de casă a familiei Ridzi, care a executat și lucrările de reabilitare ale Curții de Apel Pitești. Primarul de la Lupeni, Cornel Rasmeriță, a fost și el reținut în dosar, procurorii DNA anchetându-l pentru abuz în serviciu şi de primire de foloase necuvenite.
Cristina Diculescu este într-o relație foarte bună și cu Daniel Dragomir, fostul candidat PDL la primăria Pitești, care se află și el într-o zonă nesigură, existând indicii că ar putea fi vizat în dosarul retrocedărilor ilegale de la ANRP.

Firma de casă familiei Ridzi, comisioane pentru Udrea
Miron Dorel Gărdean, acţionar majoritar şi administrator al societăţii de construcţii Termogaz Company SA, pentru cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu și Adrian Gardea, reprezentant al aceleiaşi firme, a pentru cumpărare de influenţă şi Miron Lupulescu, directorul general al societăţii, pentru cumpărare de influenţă, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Interesant este că această firmă, care este extrem de apropiată de fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi și soțului acesteia, primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, a prins o lucrare derulată pe fonduri europene, printr-o licitație organizată de ministerul justiției, condus pe atunci de Cătălin Predoiu, cel pe care PNL vrea să îl propună prim-ministru.
Ministerul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii a bene­ficiat de asistenţă financiară din partea Băncii Mondiale pentru finanţarea proiectului Reforma Sistemului Judiciar în valoare de 110 milioane euro, bani necesari refacerii şi reamenajării instituţiilor de justiţiţie din România.
Curtea de Apel Piteşti a intrat în acest program cu finanţare interna­ţională şi a primit din partea Băncii Mondiale peste 12 milioane RON. iar banii au ajuns, culmea, exact la o firmă lipită de ca marca de plic de PLD, Ridzi și Udrea. SC Termogaz Company din Haţeg a venit cu o ofertă care a depășit puțin peste 12 milioane de lei.

A dat taxa de 10% dintr-un contract pentru Gala Bute
În dosarul Elenei Udrea care vizează Gala Bute, pentru Adrian Gărdean, Miron Gărdean şi Miron Lupulescu, procurorii au dispus control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cu obligaţia de a nu părăsi ţara pe perioada măsurii preventive. Potrivit procurorilor, în cursul anului 2011, Gheorghe Nastasia i-a solicitat lui Adrian Gărdean, reprezentantul în fapt al SC Termogaz Company SA, aproximativ 10 la sută din valoarea plăţilor încasate de această firmă, în schimbul promisiunii că va facilita aprobarea finanţărilor pentru lucrările executate de firmă în cadrul programului “Schi pentru România”.
Nastasia i-ar fi indicat lui Gărdean ca această sumă, de aproximativ trei milioane de lei, să o plătească societăţii lui Rudel Obreja, Europlus Computers SRL, cu titlu de sponsorizare pentru Gala Bute. Se interesează oare DNA să vadă dacă a existat cumva același circuit și la Curtea de Apel Pitești? “SC Termogaz Company SA este o societate specializată în lucrări de construcţii, care a încheiat în perioada 2010 – 2011 mai multe contracte de achiziţie publică finanţate din fondurile MDRT prin programul «Schi în România». Cele mai importante contracte aveau ca obiect amenajarea domeniilor schiabile din zonele turistice Gutâiul Doamnei (gestionat de UAT Cavnic) şi Straja (gestionat de UAT Lupeni), precum şi a unei pârtii de teleschi în oraşul Borsec.
În perioada respectivă, veniturile societăţii ar fi fost reprezentate în cea mai mare măsură, din plăţile efectuate din fonduri publice”, au scris procurorii în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale. În 22 decembrie 2011, între SC Termogaz Company SA, reprezentată de Miron Lupulescu, şi SC Europlus Computers SRL, reprezentată de Rudel Obreja, a fost încheiat un contract având ca obiect prestarea de serviciilor de publicitate şi consultanţă în cadrul galelor sportive, estimate a fi organizate în februarie 2012. În aceeaşi zi, SC Europlus Computers SRL a emis o factură în valoare de trei milioane de lei, care a fost achitată integral de Termogaz Company în 28 decembrie 2011.
“Din probele administrate în cauză a rezultat că această operaţiune a avut caracter fictiv, scopul real fiind de a ascunde transferul fondurilor obţinute de la MDRT prin infracţiunea de abuz în serviciu descrisă anterior. Totodată, prin înregistrarea operaţiunii în contabilitatea SC. Termogaz Company SA ca o cheltuială deductibilă, au fost diminuate în mod nelegal obligaţiile datorate de societate către bugetul de stat cu titlu de taxă pe valoare adăugată şi impozit pe profit, fiind produs un prejudiciu în valoare totală de 967.743 lei”, au precizat procurorii anticorupţie.

În lipsa unui acord scris al QMagazine, pot fi preluate maxim 500 de caractere din acest text, fără a depăşi jumătate din articol. Este obligatorie citarea sursei www.qmagazine.ro, cu link către site, în primul paragraf, și cu precizarea „Citiţi integral pe www.qmagazine.ro”, cu link, la finalul paragrafului.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai populare articole

To Top