perioada-dificila-adolescenti-01
Actual

Ce îi îngrijorează pe tinerii lumii

Anul 2016, marcat de atacurile teroriste din Europa, de Brexit şi de alegerile prezidenţiale controversate din Statele Unite, a zdruncinat încrederea generaţiei Y, care se arată mai interesată de stabilitatea locului de muncă în anul 2017.

Tot mai mulţi millennials îşi doresc un loc de muncă stabil

Nesiguranţa este una dintre cauzele pentru care tot mai mulţi millennials îşi doresc un loc de muncă stabil. Anul trecut, „prăpastia loialităţii” dintre cei care se vedeau părăsind compania în următorii doi ani şi cei care anticipau că vor sta cel puţin cinci ani era de 17%. Anul acesta, proporţia celor care cred că vor părăsi repede compania pentru care lucrează a scăzut la 7%.


Pentru jumătate dintre tinerii profesionişti locul de muncă a devenit impersonal şi mai puţin uman.


 

tinerii lumii

Colaborarea mediului de business cu cel politic este privită cu scepticism. Generaţia Y este divizată între cei care cred că politica şi afacerile pot lucra bine împreună (49%) şi cei care cred contrariul.


40% cred că automatizarea le ameninţă locurile de muncă, iar 44% dintre ei se aşteaptă ca aptitudinile lor să fie mai puţin căutate.


Pesimismul generaţiei Y arată o schimbare a priorităţilor personale, iar dacă în urmă cu patru ani schimbările climatice şi deficitul de resurse erau principalele preocupări anul acesta, crimele, corupţia, conflictele armate şi tensiunile politice îi neliniştesc pe tineri, afectându-le atât viaţa personală, cât şi cea profesională.

Generaţia Y are o părere bună despre generaţia Z

Şase din zece respondenţi cred că generaţia Z (având 18 ani sau mai puţin) va avea un impact pozitiv la locul de muncă datorită abilităţii de a gândi creativ şi cunoştinţelor IT.

Tinerii profesionişti apreciază sinceritatea şi pasiunea, nu radicalismul. Generaţia Y nu susţine liderii radicali sau cu poziţii divergente, care optează pentru o transformare radicală în locul uneia graduale.

Studiu realizat de Deloitte

 

 

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top