neeson-richardson
Actual

Liam Neeson a făcut un anunț uluitor. La ce renunță

Liam Neeson, unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood, nu va mai face filme de acțiune, genul de peliculă care l-a ținut în prim-plan în ultimii zece ani, cu încasări care l-au făcut milionar și cu succes de public în rândul tuturor generațiilor. Neeson nu părăsește cinematografia, ci numai filmele de acțiune.

Când a fost întrebat, la Festivalul de la Toronto, care se desfășoară în aceste zile, de ce renunță la filmele care l-au făcut star mondial, Liam Neeson a spus ''Fiindcă am 65 de ani, ce naiba!''.

Decizia lui Neeson, că ar fi prea vârstnic pentru astfel de roluri ar putea fi imediat contrazisă de Sylvester Stallones, de Arnold Schwarzenegger, chiar și de Bruce Willis, care continuă să joace în acest gen de filme. Este adevărat, Liam Neeson a jucat și altfel de roluri, a făcut carieră și ca actor dramatic. Numai Lista lui Schindler ar fi un exemplu de netăgăduit.

Puțină lume își amintește însă cum a ajuns Neeson în astfel de roluri. Prin 2008, Liam Neeson a fost distribuit prima dată în filmul Taken, cel care a avut apoi nenumărate reluări, în care este un fost agent CIA care trebuie de fiecare dată șă-și salveze familia din situații-limită.

Neeson dezvăluia, în urmă cu trei ani, într-un interviu că are nevoie de multă muncă. Are nevoie de un refugiu care să-i absoarbă trauma. El a fost căsătorit cu actrița Natasha Richardson, care a murit în 2009, în urma unui accident la ski. Erau în vacanță, în Canada, iar Natasha Richardson era la primele lecții de ski.

Natasha Richardson era fiica Vanessei Redgrave. Se căsătorise cu Liam Neeson în 1996

Adesea Liam Neeson a povestit cât de greu îi este să depășească drama pierderii femeii pe care a iubit-o imens. Se întâlniseră cu 13 ani înainte ca ea să moară, se căsătoriseră și aveau doi băieți. Erau fericiți. Sunt mai multe confesiuni publice ale lui Neeson în care o evocă pe Natasha Richardson cu atâta tandrețe încât, urmărindu-l în rolurile pe care le-a făcut după moartea ei, chiar înțelegi drama prin care a trecut. A povestit la zece ani distanță de la moartea ei că încă nu poate crede că Natasha nu mai este, că de fiecare dată când aude ușa casei speră s-o revadă.

Se întâlniseră în 1993, când au jucat împreună pe Broadway o piesă a lui Eugene O'Neill, Anna Christie, cu un succes istoric pentru această scenă. După moartea Natashei, Neeson nu s-a mai întors pe Broadway.

La festivalul de film de la Toronto, Liam Neeson își promovează cel mai nou film,  Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House,  unde joacă rolul celebrului Deep Throat, cel care a fost sursa ziariștilor care au deconspirat Watergate, scandalul care i-a distrus cariera lui Richard Nixon.

Cel mai cunoscut rol al său este Oskar Schindler, în filmul lui Steven Spielberg din 1992, care a luat mai multe premii Oscar. Neeson, care fusese nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, a fost surclasat în acel an de Tom Hanks, pentru rolul din Philadelphia.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top