Puiu Popoviciu a fost condamnat la închisoare în dosarul ”Băneasa”
Actual

Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauțiune

UPDATE Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauțiune de autoritățile de la Londra, la doar câteva ore după ce se predase Poliției din capitala Marii Britanii. Popoviciu a plătit 200.000 de lire sterline și a primit un mandat de supraveghere de 30 de zile, timp în care va purta brățară electronică și se va prezenta de trei ori pe săptămână la secția de poliție la care este arondat.

Eliberarea pe cauţiune a lui Gabriel Popoviciu vine după ce Poliţia Română a transmis că omul de afaceri fusese reţinut, tot luni, la Londra, după ce a fost dat în urmărire internaţională de pe 3 august, ca urmare a condamnării la 7 ani de închisoare pentru tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren al Universitării de Ştiinţe Agronomice Bucureşti.

 Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că autorităţile din România au obţinut informaţii referitoare la locul în care se afla Gabriel Popoviciu, fiind informaţi poliţiştii din Londra. La rândul lor, aceştia ar fi reuşit să ia legătura cu avocatul omului de afaceri, iar ulterior Popoviciu a mers la secţia de poliţie, alături de apărătorul său, unde s-a predat.
În aceste condiții, extrădarea lui Puiu Popoviciu nu pare o procedură care să se desfășoare rapid.

Schimbul de date și informații a avut loc prin CCPI — Biroul SIRENE.

Potrivit sursei citate, în prezent se derulează procedura legală în astfel de situații.

Puiu Popoviciu plecase din România cu două luni înainte de a fi pronunțată sentința definitivă

Poliția Română a informat Curtea de Apel București și Ministerul Justiției, instituții abilitate să se ocupe de extrădarea celui în cauză.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internațională după ce Curtea de Apel București a emis, la cererea Poliției, un mandat european de arestare pe numele acestuia, existând date că a părăsit teritoriul României la începutul lunii iunie.

Popoviciu a fost dat în urmărire națională de Poliția Română după ce nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare a sa în dosarul ‘Băneasa’.


Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani închisoare în dosarul „Băneasa”. Instanța supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu și i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel București, la 7 ani închisoare.


În dosarul ”Băneasa”, Popoviciu a fost acuzat că a cumpărat pe sume insignifiante 230 de ha de teren de la Universitatea de Agronomie și Medicină Veterinară. Pe terenul respectiv, omul de afaceri a construit unul dintre cele mai mari mall-uri din țară, un cartier rezidențial, unde și fiica fostului președinte Traian Băsescu se pare că ar fi primit un apartament de 400 mp. De asemenea, pe același teren se găsesc clădiri aparținând Ambasadei SUA la București și reprezentanțe ale unor firme cunoscute. Sentința la adresa lui Puiu Popoviciu nu se referă la recuperarea prejudiciului.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top