laura codruta kovesi
Actual

Kovesi dezvăluie numărul dosarelor TelDrum

Laura Codruţa Kovesi a anunțat în premieră că faptele care sunt cercetate acum de DNA în privința activității companiei Tel Drum au mai fost anchetate de procurorii anticorupție în 2010, soluția pe care au dat-o la vremea aceea anchetatorii fiind de netrimitere în judecată. În 2010, șeful DNA era Daniel Morar.

Kovesi a declarat, într-un interviu pentru ziare.com că nu a citit vechiul dosar și că, în aceste condiții, nu poate spune dacă ar exista sau nu o legătură între ancheta clasată în 2010 și Liviu Dragnea. 

Declarațiile procurorului-șef al DNA sunt relevante în contextul anunțului instituției pe care o conduce, potrivit căruia din 2016 există un dosar Tel Drum, în care sunt investigate fapte, nu persoane. În același timp însă, DNA a anunțat că dosarul citat investighează relațiile dintre Liviu Dragnea, președintele PSD, și compania care a obținut contracte de miliarde cu statul, precum și sursele de finanțare ale liderului PSD pentru averea sa din Brazilia.

Zilele trecute, DNA a anunțat că a extins cercetările în cazul TelDrum, iar fosta soție a lui Liviu Dragnea a și fost audiată de procurorii anticorupție.

Dragnea a spus în mai multe rânduri că nu deține acțiuni la TelDrum (așa cum reiese dintr-o investigație recentă publicată de RiseProject, potrivit căreia Dragnea ar avea majoritatea în compania citată, în acțiuni la purtător) și nici nu avea afaceri în Brazilia, cum a arătat o investigație jurnalistică a aceleiași organizații.

În privința acţiunilor la purtător, Kovesi a subliniat că orice informaţie legată de bani şi circuite financiare poate fi verificată, motiv pentru care acestea nu garantează nimănui că proprietarul lor nu poate fi identificat.

„Putem verifica multe, problema este că informaţiile trebuie transformate în probe, pe care uneori le avem, uneori nu. Investigaţii financiare, despre conturi, despre active, despre acţiuni la purtător putem verifica, dar, în final, discutăm de probe”, a spus şefa DNA.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top