LouisXV_2
Actual

7 restaurante în care intri mai greu ca la Harvard. Lista de așteptare se întinde până în 2035!

În cele mai căutate 7 restaurante din lume, oamenii trebuie să-și facă rezervare cu câteva luni înainte pentru a se putea bucura de cea mai bună mâncare de pe mapamond. Într-un restaurant din New York, de exemplu, lista de așteptare este plină până în anul 2035. 

Franklin Barbecue – Austin, Texas

De când a fost branduit de către Bon Appetit drept restaurantul unde se mănâncă cele mai bune coaste, cozile din faţa localului au devenit ceva obişnuit. Deşi se deschide la ora 11, coproprietarul Stacy Franklin spune că în weekend clienţii ajung de la 6 dimineaţa. „Oamenii îşi aduc scaune sau joacă fotbal în parcare, pentru ca timpul să treacă mai repede”, povesteşte ea.

franklin-barbecue

Franklin Barbecue – Austin, Texas

Sushi Dai – Tokyo

 Mai toate ghidurile de specialitate au elogiat micul restaurant din Tokyo, care oferă mic dejun începând cu ora 5 dimineaţa. Aflat în interiorul pieţei de peşte Tsukiji, localul cu doar 12 locuri oferă cel mai proaspăt mic dejun din lume, se spune. Numai că ai toate şansele să ajungi să iei direct prânzul pentru că la coadă se stă şi peste patru ore. Alţii îşi ţin loc de la 3 dimineata pentru a fi siguri că prind o masă aici, potrivit GustArte.ro.
Sushi-Dai

Sushi Dai – Tokyo

Rose's Luxury – Washington, D.C

Încă dinainte de a fi numit cel mai bun restaurant din America, cozile erau la ordinea zilei. Pentru că localul nu funcţionează pe sistemul rezervărilor. Meniul este celebru pentru preparate cu ingrediente din propria fermă. Deşi uşile sale se deschid de la 17, clienţii se strâng în rând încă de la ora 15.

DC-dining-3-Roses-Luxury

Rose's Luxury – Washington, D.C

Damon Baehrel – New York

Chef Damon Baehrel îşi conduce propriul restaurant aflat în subsolul casei sale. Şi le face pe toate: serveşte la mese, îşi cultivă singur plantele de care are nevoie pentru a crea mâncăruri parcă din altă lume, produce singur brânza pe care o foloseşte în bucătăria restaurantului şi este expert în vinuri, printre altele, susţine asistentul sau. Baehrel pregăteşte un meniu cu 15 feluri de mâncare. Baehrel nu mai accepta rezervari din aprilie 2014, pentru că lista este completă până în 2025.

348s

Damon Baehrel – New York

Noma – Copenhaga

Aflat frecvent pe lista San Pellegrino World's Best Restaurant, Noma nu face faţă numărului uriaş de cereri de rezervare. Arve Krognes, PR-ul Noma, spune că primeşte mii de cereri în fiecare lună. Numai sâmbăta, mii de oameni se înscriu pe lista de aşteptare.

50-cele-mai-bune-restaurante-din-lume-in-2014

Noma – Copenhaga

El Celler de Can Roca – Girona

A fost numarul 1 pe lista San Pellegrino, aşa că e de la sine înţeles că numărul rezervărilor a explodat. Astăzi acestea pot fi făcute doar online, la miezul nopţii, pe data de 1 a fiecarei luni, cu 11 luni în avans! Viteza la tastat se impune. Meniul creat de cei trei fraţi Roca a fost ridicat la rang de artă.

holiday-houses-costa-brava-136113-med

El Celler de Can Roca – Girona

Tickets – Barcelona

Să găseşti o masă la Tickets, condus de celebrul Ferran Adria, este misiune imposibilă. Sezonul rezervărilor începe la miezul nopţii (ora Spaniei), cu două luni înainte, la o dată anunţată, potrivit CNN.

tickets_barcelona_3_place-full

Tickets – Barcelona

Le Louise XV, Monte Carlo

Și, în final, într-o notă aparte, vă prezentăm un film cu pregătirea unui prânz de lux, un prânz i-am putea spune palatin, la restaurantul Le Louise XV, unde chef este nimeni altul decât Alain Ducasse, aflat în topul celor trei mari maeștri ai lumii în arta gastronomiei.

Dinner at Le Louis XV

White gloves, palace interiors, made to measure menu — this is how the dinner from Alain Ducasse at Le Louis XV (Monte Carlo, Monaco) looks like. One of a kind restaurant that every food aficionado must visit.

Posted by Elite Life on Wednesday, July 5, 2017

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top