9aab133f4c4dc3238f5163e90206fd4f17d7eed1
Actual

Cristian Ghinea stă să fure partidul lui Nicușor Dan

Potrivit site-ului RomâniaCurată.ro, miercuri seara, mai multe canale foarte selective cu difuzarea știrilor ofereau publicului, în absolută exclusivitate „o scrisoare confidențială” a lui Cristian Ghinea către membrii partidului, în care Ghinea contestă decizia conducerii partidului de a nu-l invita pe Dacian Cioloș în partid (deci a nu deveni un partid de lider dintr-unul colegial), scriind că „Sunt un om disciplinat, dar am intrat într-un partid democratic, unde deciziile cruciale legate de soarta partidului trebuie luate în cadru larg, după dezbatere și consultare. Răspunsul brusc și neechivoc față de planul marelui USR ar fi trebuit cântărit și dezbătut înainte în partid”.

Știrea integrală publicată de RomâniaCurată:

„Ca atare, disciplinatul Ghinea trece peste capul lui Dan, demult cântărit ca lider slab și a cărui eliminare era considerată iminentă în presă. Fostul nostru coleg, Moise Guran deplânge și el că USR renunță la Cioloș în loc să renunțe la Goțiu și la Dan. Acum un an Moise se retrăgea de la România curată tot din cauza promovării lui Dan de către Alina Mungiu, pe care o dezaproba.

„USB-ul are șansa unei verze doctrinare care a devenit platforma România Curată și care l-a promovat intens. Eu m-am și retras acum un an de la România Curată tocmai pentru că devenise dominată de oameni de stânga, dar și pentru că a decis să îl sprijine pe față pe Nicușor Dan”, scria Moise acum un an.

Bătălia pentru control e deja în toi și Ghinea face ordine în partidul lui Dan, fapt descris pe larg în scrisoare: „Și vorbind de control. Cred că la conversațiile de sâmbătă (cu președinții de filială) și de luni (cu parlamentarii) ar trebui să vorbim despre rolul noului Secretariat General. Unii dintre voi m-ați invitat în filiale şi voi veni cu drag să ne întâlnim cu oamenii. Ieri însă am avut parte de o surpriză. Îmi scrie Oana Bâzgan: Sper să nu te mai inviţi tu în filiale din teritoriu fără să mă anunţi pe mine, dat fiind faptul că cel puţin pentru moment sunt responsabilă de teritoriu”, mi-a scris Oana, printre alte lucruri neplăcute”.

Ghinea este, încă din 2011, de pe când era foarte puțin cunoscut, autorul unui prim articol de prospecțiune a partidului anti-sistem, promovat generos pe Hotnews și întrebând „câți v-ați băga”, ca atare colectând și testând potențiali interesați ca membri sau sponsori. El a cochetat în fazele inițiale și cu partidul lui Mihai Neamțu (Noua Republică), Sebastian Burduja (LSRS, azi PACT), M10 (Monica Macovei), o parte din sponsorii inițiali și animatori de Internet tranzitând și ei pe la toate aceste proiecte.

Chiar așa de lipsit de alternative e Dacian Cioloș că trebuie să rupă un partid de opt la sută, după ce  nu a ieșit cu PNL? Sau Cioloș nu știe de manevrele pentru capacitarea partidului anti-sistem și de cine e în spatele lor? Și anul trecut Ghinea a promis că aduce pe Cioloș și întregul guvern de tehnocrați la USR ca să-și negocieze intrarea. Primul dintre ei, Manuel Costescu din comisia SRI, deja se retrage din Parlament. Nu e clară poziția Clotildei Armand, altă susținătoare a proiectului partidului care e și antisistem, și cu sistemul, implicată în controverse despre prelungirea contractului cu statul a firmei ei, Egis, sub mandatul lui Cioloș.

Să sperăm că mai rămâne ceva din partidul în care societatea civilă și-a pus speranțele după ce își îndeplinesc misiunile unii și alții. PSD speră dimpotrivă”.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top