miting al sustinatorilor lui erdogan
Actual

Erdogan vorbește despre revenirea la pedeapsa cu moartea

Președintele Turciei vorbește despre reintroducerea pedepsei cu moartea și de ”tăierea capetelor trădătorilor”care au participat la lovitura de stat eșuată din urmă cu un an, într-un discurs ținut sâmbătă seara în fața a zeci de mii de susținători ai săi, la un an de la puciul de la 15 iulie, propunând ca procesele acuzaților în acel eveniment să se desfășoare cu ”trădătorii îmbrăcați în costume ca acelea de la Guantanamo”.

Erdogan a ținut ieri două discursuri – în fața Parlamentului de la Ankara, și, apoi, la Istanbul, pe Podul Bosfor, unde zeci de mii de oameni i-au ascultat declarațiile puternic amprentate de simbolistică religioasă și amenințări la adresa opozanților. El i-a numit pe cei acuzați de participarea la puciul din urmă cu un an ”necredincioși”.

La Ankara, ceremonia de la Parlament a început cu recitarea unor versete din Coran referitoare la trădare, martiriu și unitate în fața dușmanilor.

Pe acest fond, Erdogan a spus că este posibilă reintroducerea pedepsei cu moartea în Turcia, pentru a fi executați vinovații pentru puci. El a spus că este posibil, dacă Parlamentul inițiază o astfel de lege.

Însă renunțarea la pedeapsa cu moartea fusese o condiție pe care Uniunea Europeană i-o impusese Turciei în negocierile de aderare. Președintele Comisiei Europene a declarat, duminică, pentru ediția de week-end a Bild, că, în cazul în care Turcia revine la pedeapsa cu moartea închide definitiv ușa negocierilor de aderare la UE”.

QMagazine îți propune să citești pe aceeași temă și
ANALIZA Q Magazine, de Alexandru Purcăruș
Citește și informațiile exclusive obținute de Q Magazine, în timpul loviturii de stat de la 15 iulie, chiar de la actori ai evenimentelor
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top