Sorin Grindeanu Q Magazine
„România are nevoie de stabilitate şi de responsabilitate în actul de guvernare"
Actual

Fără sprijin politic și fără să demisioneze, Sorin Grindeanu luptă în continuare

Coaliția aflată la Guvernare se va reuni în cursul zilei de joi, într-o ședință, pentru a stabili numele noului premier pe care urmează să-l trimită președintelui Klaus Iohannis.

Situația este una complexă în contextul în care, miercuri, deși, Coaliția a decis retragerea sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu, acesta nu vrea să demisioneze.

Filmul evenimentelor

Miercuri, începând cu orele 16.00 s-au reunit, separat conducerile executive ale celor două formațiuni politice componente ale Coaliției de Guvernare –  PSD, respectiv ALDE. Ședințele au durat mai bine de șase ore. Inițial pretextul ședințelor a fost acela de evaluare a stadiului implementării programului de guvernare, document întocmit de fostul ministru al Bugetului, Darius Vâlcov.

Darius Valcov Q Magazine

În vârstă de 40 de ani, Darius Vâlcov a fost unul din liderii PDL, primar al municipiului Slatina vreme de opt ani

Sorin Grindeanu: Dacă mi-aş da eu demisia… Nu se poate, fiindcă nu mi-o dau

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost primul are a ieșit și a anunțat retragerea sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu, motivul invocat fiind acela că România ratează o fereastră de oportunitate de dezvoltare din cauză că programul de guvernare este implementat haotic.


CUM CÂŞTIGĂ IOHANNIS TEREN ÎN TIMP CE PSD-UL SE CEARTĂ!


A urmat liderul PSD, Liviu Dragnea, care a anunțat, la rândul său că PSD i-a retras sprijinul politic lui Sorin Grindeanu și că toți miniștrii social-democrați și-au prezentat demisiile chiar înainte de reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD.

Cu unanimitate, 68 de voturi, PSD și ALDE au mai decis ca aceia care refuză să plece din guvern să fie excluşi din partid.

Premierul Grindeanu, care părăsise ședința CEx înainte de final, a anunțat oficial că nu va demisiona și că nu a primit nicio demisie de la niciun ministru. El e declarat că și în situația în care va primi aceste demisii, are la dispoziție 15 zile să le analizeze.


Sorin Grindeanu, moment de reculegere la Mormântul Sfânt


Sorin Grindeanu a susținut o conferință de presă în care a dezvăluit povestea debarcării sale, începând de la propunerile pe care i le-a făcut partidul privind conducerea unor instituții și continuând cu acuzațiile pe care i le-a adus evaluarea: ”Domnul Vâlcov mi-a reproșat până și faptul că nu am dezvoltat relații economice cu Rusia”.

Ce spune Dacian Cioloș despre succesorul său, Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a anunțat că nu își va da demisia din funcție decât în momentul în care președintele Iohannis va anunța că nominalizează un nou premier din partea PSD.

Pentru demitere, ar fi nevoie de o moțiune de cenzură, pe care s-o susțină chiar coaliția. Pe de altă parte, dacă Sorin Grindeanu nu demisionează, președintele Iohannis nu are o bază procedurală pentru a propune un alt premier.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top