mihai tudose ironii la adresa lui Petre Daea in chestiunea oilor
Actual

Oaia devine epopee guvernamentală – cum îl ironizează premierul Tudose pe ministrul Daea

Premierul Mihai Tudose l-a ironizat, joi, pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, la începutul şedinţei Executivului. Guvernul avea pe agendă o hotărâre de ajutor a oierilor, iar Petre Daea, devenit celebru pentru umorul involuntar, mai ales când a vorbit despre oaie, la ședința de Guvern a vrut să ia cuvântul.

Premierul Tudose, după ce a prezentat prezentarea ordinii de zi a spus, zâmbind – ”Ca să încheiem pe un ton optimist, pe ordinea de zi avem un punct al domnului ministru Daea, care, după ce a terminat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj. Este un ajutor de minimis pentru lână”, le-a spus premierul colegilor săi de Cabinet.

oaia

Daea s-a apropiat de microfon și a încercat să spună ceva, însă primul ministru l-a descurajat –”Nu, lăsați, nu mai luați cuvântul’, a spus Mihai Tudosee.

Daea nu s-a descurajat, a încercat din nou să-și spună punctul de vedere, însă, din nou Mihai Tudose l-a acoperit – ‘‘”Nu, nu mai luaţi cuvântul, lăsaţi. Dar închidem cu oaia. Înţeleg că, dacă am terminat şi cu lâna, e gata. Lăsaţi că înţelegem ce înţelege oaia, dar dacă am ajuns şi la ambalaj lucrurile sunt în regulă”, a spus premierul zâmbind.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost comentat mai multe zile după ce a afirmat că în România ”comunități întregi au fost create datorită creşterii oilor…oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”. Apoi a definit și rolul oii ”a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, a spus ministrul Agriculturii.

Pe 30 mai, Petre Daea s-a arătat deschis ideii de a schimba actualul brand de ţară al României, frunza, cu oaia, el susţinând că ”oaia este o statuie vie” şi că frunze are toată lumea, dar oi ca în România nu.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top