31
Actual

Primul oraş „vegetarian” din Europa

În Torino, un oraş cu două milioane de locuitori, faimos pentru maşini, fotbal şi Jocurile Olimpice de Iarnă, există 30 de restaurante care servesc doar meniuri vegetariene, cele mai multe din Italia. Doar Milano se mai apropie de acest număr. Iar primarul din Torino, Chiara Appendino, şi-a propus să-l transforme în primul oraş „vegetarian” din Italia şi din Europa, notează The Guardian.

O mişcare riscantă, consideră măcelarii din regiunea Piedmont, producătorii de carne şi locuitorii care preferă să mănânce astfel, ţinând cont de faptul că zona este recunoscută pentru cărnurile delicioase.

Sunt tot mai multe pizzerii care folosesc mozzarella vegană, restaurante unde pesto este preparat fără brânză şi cafenele care servesc cappuccino cu lapte de soia în Torino.

Turiştii pot găsi deja hărţi ale oraşului „vegetarian” pentru a afla unde se mănâncă astfel de preparate şi este în plan pentru început stabilirea unei zile în care să nu se consume carne, iar în şcoli vor fi instituite programe educaţionale în acest sens, conform GustArte.ro.

 Ideea nu este să interzicem carnea, spune viceprimarul din Torino, Stefania Giannuzzi: „Nu încercăm sub nicio formă să forţăm lumea să adopte o anumită dietă şi nici nu vrem să intrăm în conflict cu industria cărnii. Urmărim doar să le arătăm oamenilor că există alternative, dacă sunt interesaţi. Dieta vegană este doar o parte din planul nostru prin care încercăm să facem din oraşul nostru unul durabil, prietenos cu mediul înconjurător”.

 

 

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top