Ministrul Florian Bodog, despre construirea a 5 centre pentru arsi, intr-un interviu exclusiv pentru Q Magazine
Actual

Ce urmează să facă ministrul Sănătății, Florian Bodog, după tragedia de la Colectiv

La mai bine de un an de la tragedia Colectiv, ministrul Sănătății are în vedere construcția a două centre pentru arși în București și alte trei în țară. Centrele de arși sunt o necesitate dat fiind faptul că sunt insuficiente paturile de terapie intensivă pentru marii arși la nivel național, spune Florian Bodog, într-un interviu în exclusivitate pentru Q Magazine.

 

„Ministerul Sănătății pregătește construcția a două centre pentru arși în București la Spitalul Grigore Alexandrescu și la Spitalul Bagdasar și a 3 centre în țară la Timișoara, Târgu-Mureș și Iași”, a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog.


„Practic, avem tot timpul probleme cu spitalizarea pacienților cu arsuri extinse”


Ministrul a precizat că, în viitorul apropiat, va fi implementat Programul Un computer și un RMN pentru fiecare spital care nu deține aparatura medicală. Se vor dezvolta și 12 centre de Radioterapie. „Am demarat deja procedura de achiziție pentru 5 acceleratoare liniare la care avem deschiderea ofertelor la sfârșitul lunii mai. Este vorba despre echipamente de radioterapie pentru pacienții oncologici. Mai urmează să lansăm procedura de achiziție pentru încă 6 astfel de echipamente după ce obținem punctul de vedere de la Agenția Europeană pentru Energie Atomică de la Viena. Demarăm achiziția pentru 12 CT-uri pentru Spitalele județene și 22 RMN-uri tot pentru spitalele județene. Echipamentele de radioterapie sunt necesare pentru a elimina timpii de așteptare pentru inițierea radioterapiei la pacienții oncologici, pentru că există liste de așteptare uneori de 3-4 luni”, a declarat Florian Bodog, pentru Q Magazine.

Ministrul Sănătății a declarat că CT-urile și RMN-urile se adresează spitalelor județene și institutelor care nu dețin astfel de echipamente, sunt prevăzute în Programul de Guvernare și vor crește accesibilitatea pacienților la mijloace de investigații moderne. Ele vor fi prevăzute cu echipamente de transmitere de date pentru a putea fi utilizate în rețeaua de telemedicină.

 

În urmă cu un an și jumătate, pe 30 octombrie 2015, artificiile aprinse în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity, care își lansa noul album în clubul Colectiv, au provocat un incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de persoane. Dintre aceștia, 27 au murit în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre ei fiind fotografi, artişti, elevi olimpici şi studenţi străini, iar 200 au fost răniți.


Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top