economie Q Magazine_Facebook, Gabriel Biriș
Facebook/ Gabriel Biriș
Actual

Codul Fiscal a fost modificat aproape o dată pe lună!

Fostul secretar de stat în Ministerul Finanțelor, Gabriel Biriș, a vorbit despre situația Codului Fiscal, care a suferit mai multe modificări decât știu, probabil, cei mai mulți cetățeni.

Multe modificări în ultimii ani

Astfel, fostul secretar de stat Biriș spune că actualul Cod Fiscal, cel care este reglementat de Legea 227/2015, are probleme aproape la fel de grave ca ale Codului de procedură fiscală. Până să intre în vigoare varianta actualizată, în care este menționată și transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, Codul Fiscal a fost modificat de patru ori, unele schimbări fiind semnificative, precizează Biriș, citat de Agerpres.

În total, acest document important a fost modificat prin „20 de ordonanțe de guvern, ordonanțe de urgență de guvern, legi de modificare a Codului Fiscal sau legi de aprobare a ordonanțelor sau ordonanțelor de urgență” în ultimii doi, adică aproape o modificare în fiecare lună.

Mai mult, anul curent ar fi unul cu multe semne de întrebare, care ar trebui să-i îngrijoreze pe economiști:

„Lucrez de 22 de ani, 23 în curând, în condițiile în care toată profesia are 25 de ani în România. În 23 de ani nu îmi aduc aminte de un an mai rău în fiscalitatea românească decât anul acesta.”

Gabriel Biriș

Noul Cod Fiscal este și primul al căror modificări au fost adoptate relativ ușor, fără discuții. Pe textul OUG nr. 79/2017 de modificare a Legii 227/2015 privind Codul fiscal nu au existat întâlniri la Ministerul de Finanțe, subliniază Biriș și este posibil că conțină greșeli, unele legate de noțiuni elementare.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top