Daniel Dragomir a fost arestat în dosarul Black Cube
Actual

DNA sesizează Inspecția judiciară după dezvăluirile fostului ofițer SRI, Daniel Dragomir

Declarațiile lui Daniel Dragomir, fost ofițer al Serviciului Român de Informații, făcute la România TV, în 11 septembrie, în cadrul unei emisuni moderată de Victor Ciutacu și Ion Cristoiu, au determinat o reacție din partea Direcției Națioanle Anticorupție.

Conducerea acesteia a solicitat astăzi Insoecției Judiciare din cadrul CSM să se sesizeze privind acuzațiile aduse de Dragomir la adresa procurorilor DNA, portivit cărora „rechizitoriile erau făcute de SRI și doar vizate și trimite în judecată de procurorii DNA”.

Comunicatul DNA, remis Q Magazine, arată că „Daniel Dragomir a lăsat să se înțeleagă faptul că rechizitoriile Direcției Naționale Anticorupție nu se sprijină pe probațiunea instrumentată de procurori  în baza dispozițiilor procesual penale, ci că ar fi întocmite de angajații unei alte instituții, respectiv S.R.I., iar rolul procurorilor D.N.A. s-ar rezuma la semnarea și trimiterea la instanță a rechizitoriilor.

Moderator: Ofiţerii SRI făceau rechizioriile?

Daniel Dragomir: Da, domnule (…), ofiţerii SRI…

Moderator: Şi bravii procurori DNA, ăia care plâng când îi controlează Inspecţia Judiciară doar le semnau?

Daniel Dragomir: Bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau şi le trimiteau la instanţă în speranţa că onor câmpul tactic se va ocupa în continuare asigurând culoarele necesare pentru obţinerea condamnării individului.

Cu aceeași ocazie, numitul Daniel Dragomir a afirmat:

În momentul în care vorbim de ofiţeri acoperiţi între judecători şi procurori, în momentul ăla e o încălcare gravă a Constituţiei care duce la situaţii despre care vorbeaţi mai devreme.

(…)

Moderator: În contextul ăsta, domnule general (…) făceau rechizitoriul, dădeau procurorului desemnat de câmpul tactic să se ocupe de el, care îl semna, îl trimitea în instanţă şi ajungea la judecătorul Y, desemnat tot de câmpul tactic, care îl băga la beci pe fraier. E posibilă construcţia asta?

Daniel Dragomir: Nu e numai posibilă, este extrem de concretă. Una dintre posibilităţi, cum spuneaţi, o aveţi în faţa dvs, sunt eu.

Conducerea DNA reclamă Inspecției că aceste afirmații sunt  „calomnioase şi denigratoare, sunt făcute de o persoană care în prezent este inculpată, judecată în apel de către Curtea de Apel București, au potențial de a submina autoritatea judecătorească şi de a pune în discuţie deontologia profesională a magistraţilor.

–  au un impact major asupra opiniei publice, fiind de natură să aducă atingere independenţei sistemului judiciar.

–  creează dubii greu de înlăturat cu privire la independenţa magistraţilor, acreditând ideea că activitatea procurorilor implicaţi în înfăptuirea procesului judiciar se desfăşoară cu încălcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedură penală, conform căruia procesul penal se desfăşoară conform dispoziţiilor prevăzute de lege.”.

Interviul lui Daniel Dragomir poate fi urmărit integral aici.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top