Întrevederea premierului Sorin Grindeanu cu președintele Comitetului Economiei germane Q Magazine
Întrevederea premierului Sorin Grindeanu cu președintele Comitetului Economiei germane pentru Europa de Est, Wolfgang Büchele
Actual

Grindeanu își vede mai departe de întâlnirile lui de prim-ministru

Premierul Sorin Grindeanu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație de oameni de afaceri germani, condusă de președintele Comitetului Economiei Germane pentru Europa de Est, Wolfgang Büchele, potrivit unui comunicat al Guvernului. 

Germania continuă să fie principalul partener comercial al României, cu un volum al schimburilor comerciale de peste 26 miliarde de euro la nivelul anului 2016  și un portofoliu important al firmelor cu capital german care investesc în țara noastră – 26.100 societăți și un volum al investițiilor de circa 5 miliarde euro – , a subliniat șeful Executivului. „România este un mediu de afaceri atractiv pentru investitori, prin facilitățile fiscale pe care le oferă și prin politicile publice de susținere a antreprenorilor. De asemenea, sunt oportunități deosebite de investiții în domeniile transporturi, infrastructură, agricultură, dezvoltare regională, mediu și cercetare”, a subliniat premierul Grindeanu.

GRINDEANU, afară din PSD. PONTA, propus secretar general!

Prim-ministrul a amintit că în primul trimestru al acestui an România a înregistrat o creștere economică de 5,7% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare la nivelul statelor UE.

Premierul Grindeanu blochează activitatea Curţii Supreme. Ce spune CRISTINA TARCEA, preşedintele ÎCCJ

Președintele Comitetului Economiei Germane pentru Europa de Est, Wolfgang Büchele, a subliniat interesul pentru continuarea „acestei istorii de succes între România și Germania”, arătând că oamenii de afaceri germani sunt interesați să investească sau să-și extindă afacerile în țara noastră. ”Stabilitatea este cheia dezvoltării afacerilor”, a punctat Wolfgang Büchele, adăugând că sunt de asemenea esențiale forța de muncă bine calificată și adaptarea curriculei educaționale la nevoile pieței.

Wolfgang Büchele Q Magazine

Wolfgang Büchele

Reprezentanții oamenilor de afaceri germani au menționat totodată importanța predictibilității legislației și simplificarea procedurilor birocratice.


Fără sprijin politic și fără să demisioneze, Sorin Grindeanu luptă în continuare


Premierul Sorin Grindeanu și delegația oamenilor de afaceri germani au apreciat relațiile bilaterale dintre cele două state, îndeosebi la nivel economic, și oportunitățile de dezvoltare.

La întrevederea de la Palatul Victoria au participat, de asemenea, consilierul de stat Dan Neculăescu și ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt.

Liviu Antonesei: GRINDEANU chiar mi-a devenit simpatic. A reușit să-l urce pe DRAGNEA pe culmile nebuniei

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top