Realitatea RO Protest Parlament
Actual

Legile Justiției între modificări, scandaluri și proteste

Câteva sute de oameni protestează, miercuri seara, în fața Palatului Parlamentului contra modificării legilor Justiției, după ce timp de 10 ore acestea au fost dezbătute și votate în Camera Deputaților. 

În jurul orei 20:30 a avut loc o busculadă între protestatari și jandarmi în momentul în care protestatarii au pătruns pe bulevardul Națiunile Unite, dintre Parcul Izvor și Palatul Parlamentului, încercând să blocheze circulația autovehiculelor. A fost nevoie de intervenția jandarmilor.

SCANDAL URIAȘ în această seară la PARLAMENT — https://goo.gl/1ajRHB

Posted by Antena 3 Romania on Wednesday, December 6, 2017

 

A fost o zi plină în Parlamentul României, în care opoziția și reprezentanții puterii s-au contrat pe prevederile Legii 303 privind statutul magistraților. După 10 ore de discuții în contradictoriu, certuri și jigniri, parlamentarii au parcurs puțin peste jumătate din cele 700 de amendamente depuse.

Deputații au adoptat, miercuri seara, un amendament la Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor și au decis că „statul se îndreaptă cu acțiune în regres, prin Ministerul Finanțelor, împotriva magistraților care au săvârșit erori”.

„După ce prejudiciul a fost acoperit de stat în temeiul hotărârii irevocabile date cu respectarea prevederilor alin (6), statul se îndreaptă cu o acțiune în despăgubiri împotriva judecătorului sau procurorului care, cu rea-credință sau gravă neglijență, a săvârșit eroarea judiciară cauzatoare de prejudicii”, se arată în amendamentul votat de 100 de deputați. Au votat împotrivă 20 de deputați și trei s-au abținut.

Totodată, a avut loc un incident în urma căruia doi pietoni au fost loviți de o mașină care ieșea din incinta Parlamentului:

„În această seară, în jurul orei 21,00, polițiștii Brigăzii Rutiere care acționau pentru fluidizarea traficului în zona Palatului Parlamentului au intervenit de îndată la momentul în care au observat un incident rutier în care au fost implicate trei persoane, doi pietoni și un conducător auto. Toți cei în cauză au fost conduși la sediul Brigăzii Rutiere pentru audieri și pentru a se stabili situația de fapt și de drept. După finalizarea audierilor vor fi dispuse și alte activități în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și condițiilor producerii evenimentului”, se arată într-o informare a Biroului de presă al Poliției Capitalei.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top