image-2016-07-25-21181772-70-vlad-voiculescu
Actual

Vlad Voiculescu: Institutul Cantacuzino trebuie revitalizat

Institutul Cantacuzino trebuie revitalizat, sunt necesare investiții, iar pierderile trebuie să fie oprite, a declarat vineri ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la Conferința națională a Asociației Transplantaților din România.

În opinia sa, principala funcție a institutului este cea de laborator de referință, cu rol esențial pentru sistemul sanitar din România.

„Principala funcție a institutului nu este cea educațională, nu este cea de cercetare, ci este aceea de laborator de referință. Institutul Cantacuzino are un rol esențial pentru sistemul sanitar românesc. A avut acest rol esențial pentru zeci de ani. Institutul Cantacuzino trebuie revitalizat. Cu siguranță la nivelul managementului și la nivelul unei strategii de revitalizare, sunt foarte multe de făcut. La Institutul Cantacuzino trebuie să fie oprite pierderile, trebuie să fie făcute investiții, accentul, din punctul nostru de vedere, trebuie pus pe activitatea de laborator. Activitatea de cercetare trebuie să continue și partea de educație trebuie să continue acolo. Partea de vaccinare va necesita investiții”, a spus ministrul, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, una dintre prioritățile Ministerului Sănătății trebuie să fie aceea de a vedea în ce măsură activitatea de vaccinare la Institutul Cantacuzino trebuie să înceapă cât mai curând.

Guvernul a adoptat, joi, memorandumul care prevede întoarcerea Institutului Cantacuzino la Ministerul Sănătății, după ce în anul 2014 fusese trecut sub coordonarea Ministerului Educației.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top