Alina Sorescu
Actual

Alina Sorescu… între teniși și tocuri cui

Cunoscută și recunoscută pentru talentul artistic, experiența în televiziune, dar și pentru Atelierul de Muzică care-i poartă numele, proiect de suflet destinat copiilor, Alina Sorescu povestește, în exclusivitate pentru Q Magazine, din culisele vieții sale artistice, dar și despre familia pe care o are cu celebrul designer Alexandru Ciucu.

Alina Sorescu s-a născut la 14 iulie 1986, în București. De la o vârstă fragedă, s-a dedicat domeniului muzical sub îndrumarea tatălui său, care a înscris-o în grupul Minisong condus de regretatul Ioan Luchian Mihalea.

În 1994, a debutat la Festivalul de Muzică pentru Copii, faza pe București, unde a obținut locul I. În 1996, ea reușește să obțină primul loc la același concurs, dar de data aceasta la nivel național. În același an, organizatorii Festivalului Cerbul de Aur de la Brașov o desemnează să susțină un recital în cadrul acestui eveniment.

La 11 ani, Alina Sorescu lansează primul ei album intitulat Voi fi o stea, compozitor Eugen Mihăescu. A absolvit Școala Populară de Artă, secția canto, sub îndrumarea profesoarei Viorela Filip, este licențiată a Facultății de Sociologie din cadrul Universității București, studii terminate în același timp cu cele urmate la Facultatea de Comunicare și Relații Publice – SNSPA.

Televiziunea a intrat în viața ei odată cu lansarea emisiunii de divertisment Ploaia de stele la TVR 1, unde a fost co-prezentatoare, alături de Cosmin Cernat. Au urmat numeroase emisiuni: Vacanță în stil mare, Ora fără catalog, Portativul piticilor, Miss Plaja, Matinal de vacanță (cu Leonard Miron). De asemenea, a prezentat și evenimente speciale: Revelion 2003, Cerbul de Aur – 2003, 2008, Mamaia Copiilor – 2004, 2007, Superlativele Tinereții – 2003, 2004, 2005, Selecția Națională Eurovision – 2003, 2008 (alături de Iulian Vrabete), Callatis – 2004, 2008 (cu Gabriel Cotabiță), Festivalul Internațional Golden Star – 2003, 2004, Selecția Națională Eurovision Junior – 2004, 2005, 2006, 2008, Magia Iernii – 2007, Dinamo 60 de ani – 2008, anunțarea voturilor publicului din România la Finala Internațională Eurovision – 2008.

A fost imaginea Agenției Naționale pentru Sprijinirea Inițiativelor Tinerilor (ANSIT).

Din 2010 este căsătorită cu celebrul designer Alexandru Ciucu, cu care are două fete. În 2011, Alina Sorescu a înființat Atelierul de Muzică și Prezență Scenică pentru copii, care îi poartă numele.

Alina Sorescu și trupa ei de copii, Q MagazinePe scenă, împreună cu trupa ei 

Se bucură din plin de vacanță și de fetele ei, de care se ocupă îndeaproape. „Carolina are 3 ani și jumătate, iar Raisa tocmai a împlinit un anișor, așa că au mare nevoie de mine acum, la început de drum… Profesional, principala mea preocupare sunt Picii lu' Soreasca de la Atelierul meu de Muzică, alături de care am reușit să clădesc cea mai tare trupă de copii.”, povestește Alina Sorescu pentru Q Magazine.

 În atâția ani de scenă am trecut prin multe. Dar, îmi amintesc acum de un moment special, la Cerbul de Aur… A trebuit să vorbesc 15 minute, în direct, de una singură, pentru a acoperi o sincopă de organizare.

Doar 31 de ani, o carieră impresionantă în televiziune, un atelier de muzică și creație scenică pentru copii, o familie împlinită

„Îmi doresc înțelepciune să mă pot împărți între toate. Mai nou, în viața mea trec de la una la alta și am îndeletniciri dintre cele mai diverse: de la joacă și îngrijit proprii copii, la cursuri cu cei mici de la școală sau ședințe foto. Când în teniși, când pe tocuri cui…”

 Fiecare alege ce îi place și are și puterea să spună ce nu îi place. Cred că rețelele de socializare au făcut ca totul să fie mult mai personal, să se consume mai repede, dar să se și răspândească mai ușor.

Alina Sorescu, Alexandru Ciucu și cele două fetițe ale cuplului, Carolina și Raisa, Q MagazineAlături de soțul ei, Alexandru Ciucu și cele două fetițe, Raisa și Carolina

Familia Alina Sorescu – Alexandru Ciucu

„Suntem amândoi artiști, dar și oameni cu inițiativă. Ne completăm și ne sprijinim, e bine că suntem în domenii apropiate și ne înțelegem munca, dar acasă suntem, totuși, Alina și Alexandru.”

Am parte în continuare de televiziune și muzică, dar sub o altă formă. Nouă și mai complexă. Particip, în continuare, în emisiuni, ca invitat, și sunt solicitată la multe evenimente unde susțin show-uri cu trupa de pici.

 

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top