politica Q Magazine_Inquam Photos, Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea
Actual

Mihaela Iorga Moraru chemată la DNA Ploiești

Procurorul Mihaela Iorga Moraru este chemat mâine (n.r. 15 noiembrie) la sediul DNA Ploiești, fiind anchetat de subalternul Laurei Codruța Kovesi în calitate de suspect, a explicat Mihai Gâdea în emisiunea Sinteza Zilei.

Aceste informații au fost prezentate de realizatorul emisiunii, grație unei scrisori trimisă de Mihaela Iorga președintelui CSM, Mariana Ghena.

„Subsemnata Mihaela Iorga Moraru, procuror în cadrul DNA, prin prezenta formulez cerere de amânare a discutării cererii de numire în funcția de judecător la Judecătoria Giurgiu pentru următoarea ședință în scopul de a fi prezentă în vederea susținerii cererii”, se arată în scrisoarea procurorului.

politica Q Magazine

Mihaela Iorga fusese revocată din funcție de Laura Codruța Kovesi în data de 5 iulie, pentru că nu ar fi înregistrat un denunț, conform procedurilor legale. Procurorul Mihaela Iorga a contestat decizia la Curtea de Apel din București. Pe 27 septembrie, autoritatea juridică a decis suspendarea ordinului care fusese emis de Laura Codruța Kovesi, prin care Mihaela Iorga fusese revocată din funcția de procuror al DNA.

politica Q Magazine

Procurorii DNA Mihaela Iorga, Doru Ţuluş şi Marin Nicolae sesizaseră Inspecția Juridică, acuzând că procurorul șef (n.r. Kovesi) se implică în ancheta legată de înregistrarea unei ședințe DNA și face presiuni asupra procurorilor, solicitând teste cu detectorul de minciuni.

Mihaela Moraru şi Doru Ţulus contestaseră şi la CSM decizia de revocare.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top