putin-catridges-gallery-072705
Actual

O artistă din Ucraina ”pictează” cu gloanțe pentru a atrage atenția asupra conflictelor armate

O artistă din Ucraina a realizat o serie de opere de artă din gloanțe și alte astfel de elemente adunate de pe frontul din estul Ucrainei, din zone în care sunt duse lupte sângeroase între separatiștii proruși și forțele ucrainiene.

Săptămâna viitoare, Daria Marchenko, împreună cu un alt artist, Daniel Green, își va prezenta lucrările în Statele Unite, într-un turneu care va include diverse locații, de la școli din Ivy League, precum Harvard și Yale, până la Muzeul Eli Broad din Los Angeles, în încercarea de a atrage atenția asupra războiului din țara sa.

 Printre operele sale de artă se află și ”Inima Războiului”, un tablou realizat din gloanțe, care înfățișează un om decapitat prin venele căruia pompează petrol.
Imagini pentru Daria Marchenko
Imagini pentru Daria Marchenko

”Aceste tablouri îl reprezintă pe Vladimir Putin și pe alți dictatori”

O altă operă de artă, intitulată ”Creierul Războiului”, înfățișează o grenadă realizată din obiective foto și semnifică propaganda rusească promovată de media pro-Kremlin. Marchenko a atras atenția media, anul trecut, cu un portret de doi metri al președintelui rus Vladimir Putin, realizat din 5.000 de cartușe de gloanțe. Acesta a fost intitulat ”Fața Războiului”.

Artista a declarat că, din cauza a ceea ce face, ar fi fost amenințată cu moartea. ”A existat o tentativă de asasinat. Și s-a încercat răpirea mea”, a declarat aceasta pentru AFP.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top