Portofino
Actual

Destinația idilică unde își petrec vacanțele cei mai bogați oameni din lume

Localizat pe Riviera Italiană, Portofino e cunoscut în întreaga lume pentru faptul că atrage oamenii bogați și faimosi ai planetei. Fie că vorbim de Liguria, fie că vorbim de Coasta Amalfi, Italia ne oferă locuri de vis care au devenit legendare de când personalități politice și celebrități din lumea filmului și a modei nu s-au mai despărțit de ele. 

Este un mic oraș cu 520 de locuitori și o faimoasă stațiune în nord-vestul Italiei, pe țărmul Mediteranei, la poalele Apeninilor Ligurici. Portofino devine destinația preferată pentru mediile aristocratice și intelectuale din Germania și Marea Britanie încă de la finele secolului XIX.

Peisajul de nedescris, vegetatia luxurianta si arhitectura eleganta, de inalta clasa, fac din Portofino unul din cele mai elegante si fascinante locuri din bazinul Mediteranei

 

Stațiunea preferată a vedetelor

În ultimii ani, a devenit locul favorit al actorilor George Clooney, Tom Cruise sau Denzel Washington, dar şi  al fostului premier italian Silvio Berlusconi, care este şi proprietarul unei case de vacanţă în Portofino.

Kylie Minogue, Portofino, Q Magazine

Kylie Minogue, petrecându-și vacanța în celebra stațiune Portofino

La Portofino şi-au petrecut vacanţa, printre multi alții, și starurile internaționale: Oprah Winfrey, Kylie Minogue, Po, Jennifer Lopez şi Marc Anthony, Eva Longoria şi Tony Parker, Ellen DeGeneres şi Portia de Rossi, Beyonce şi Jay Z, Elton John şi David Furnish, Bono sau Paris Hilton.

 

Madonna si-a petrecut o mica vacanta in Portofino, alaturi de familia ei și a cheltuit pe un apartament rezidențial, nu mai puțin, de 70.000 de euro

 

Cântăreața americană Jennifer Lopez și Marc Anthony, pe vremea când formau un cuplu, plimbându-se pe străduțele înguste din Portofino

 

Atractii istorice si culturale


Castelul Brown – a fost construit in secolul 15 si a fost folosit ca mijloc de aparare al portului de-a lungul vremii. In anul 1867 a devenit proprietate privata, fiind cumparat de Consulul englez Montaque Yeats Brown.

Biserica San Giorgio – o constructie aflata in partea de sus a promontoriului ce ofera o priveliste minunata asupra golfului Portofino. Biserica dateaza inca din anul 1154, dar a fost daramata si reconstuita de minim patru ori de-a lungul secolelelor. Are o forma aproape ovala si gazduieste moastele Sfantului Gheorghe aduse din Tara Sfanta in secolul XII de cruciatii care se intorceau din razboi. Acestea sunt pastrate intr-un sanctuar sculptat in marmura, sub altarul bisericii.

Biserica „San Giorgio”

O statuie unica in lume

Pe 29 august 1954, Cristos din Abis, o statuie sculptata de Guido Galleti, a fost scufundata la o adancime de 17 metri pentru a pastra vie memoria primului scuba diver italian, Dario Gonzatti, care si-a gasit sfarsitul chiar in locul in care se afla acum statuia.

Are 2,5 m înălțime, cântărește 260 kg și Îl întruchipează pe Iisus, cu brațele întinse privind spre suprafața apei

Istoric

Portofino a devenit popular în anii ’50 și ’60 când actori precum Clark Gable, Elizabeth Taylor, Humphrey Bogart și Sophia Loren își petreceau vacanțele pe plajele superbe de aici. Și astăzi celebrități precum Madona, Heidi Klum sau Gwyneth Paltrow aleg Portofino pentru a petrece câteva zile la malul Mediteranei, pe una dintre plajele largi. Inițial, Portofino a fost o colonie ce aparținea de Imperiul Roman, cucerită de Republica Genoa în 1229. De-a lungul timpului acest sătuc a ajuns sub ocupația francezilor, spaniolilor, englezilor și chiar a unei bande de pirați.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top