Doina-Dumitrescu-Ionescu
Actual

Diagnostic şi tratament pentru ţara mea

Profesor universitar doctor Doina Dumitrescu-Ionescu, creatoarea Microchirurgiei Reconstructive (MR) în România, despre diagnosticul și tratamentul pacientului România, în exclusivitate pentru Q Magazine.

Doina Dumitrescu-Ionescu s-a născut la Sibiu, la 17 iulie 1949. Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Cluj, în 1974, traversează prin concurs toate treptele ierarhice și profesionale pe linie de universitate și spital.

În cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, inițiază, coordonează și dezvoltă, începând cu anii 1977-1979 noua specialitate chirurgicală în România, Microchirurgia Reconstructivă. Are contribuții esențiale în concepția microchirurgiei reconstructive internaționale, cu implicații teoretice fundamentale, clinice, chirurgicale, de recuperare, sociale. Are peste 4 000 de pacienți operați numai microchirurgical, peste 4 500 de autotransplante, o serie de premiere naționale, 6 brevete de invenții, peste 300 de lucrări științifice.

Este masterand în Managementul Sistemului de Sănătate din 2005 și avut un rol decisiv în crearea Societății Academice Române de Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă SARCPMR (delimitată zonal la Bucureștiul universitar) și apoi a Asociației Chirurgilor Plastici Români (extensia universitară a SARCPMR la nivelul țării).

„Doina Dumitrescu Ionescu, în lipsa profesiei, din care a fost ticălos aruncată în 2015, în aceeași manieră repetată, de 6 ori, începând cu 1984, urmărește România și populația țării și atunci când evenimentele, inclusiv politice, nu par să caute și să aleagă bunul mers, spre binele oamenilor ei, are prezențe pe Facebook, pentru a convinge spre ce crede ea că este bine. În fapt, mult prea puțin. De câteva luni, s-a întâmplat să aibe și o sumă de pui de câine, de care are grijă.”, spune prof. univ. dr Doina Dumitrescu-Ionescu pentru Q Magazine.


Cea mai importantă recunoaștere pe care o poate primi un medic este respectul. 


 Diagnostic și tratament pentru pacientul România

„Diagnostic: Urgență majoră. România, în iminentă prăbușire prin iresponsabilitate umană gravă, de 27 de ani, fără capacitate de apărare și semne necesare de reorganizare. Populație dovedită ușor manipulabilă, insuficient responsabilă și grav iresponsabilă.    

Tratamentul necesar este de maximă urgență și nu l-aș negocia:

  • Aș aduna Sfatul Înțelepților Țării (12 caractere puternice, minți destupate, vizionare, de acțiune, iubitori real de România, dovediți total responsabili, generoși) și am trasa planul dinamic al salvării și recuperării României;
  • Constituția României și Legea. Aș solicita urgentă verificare a legilor justiției, încât să devină legi ferme și nereinterpretabile, imediat aplicabile. Cei care au distrus, trădat și vândut țara, să plătească și oamenii țării să vadă asta. Aș solicita urgent separarea grâului de neghină în Justiție;
  • Toate serviciile ar trebui revizuite, considerând că România a ajuns în starea aceasta din neprofesionalismul celor prezenți 27 de ani; ar primi sarcini exacte de restabilire a responsabilității în fața țării, de apărare necondiționată a ei, cu măsuri impuse de gravitatea situației. Toate formele de armată ale României ar fi implicate, alese cu grijă, pentru că prea mulți poartă uniforme împotriva țării, rezultatul este dovadă. Țara nu trebuie ruptă de Lume, dar Țara trebuie să fie condusă din Țară și curățată de trădători, vânzători, distrugători;
  • În absolut toate domeniile, răul a fost făcut cu oameni din interiorul țării, au fost folosiți numai mediocri megalomani. Aceștia trebuie să dispară;
  • O echipă de specialiști, complexă, ar stabili, în paralel, inventarul real, la zi, a ceea ce a mai rămas din România 2017 Iulie. Altă echipă, paralelă, ar verifica cu ce a intrat România în 1989, Decembrie 16, exact, pe domenii și ce evoluții au avut toate, pădurile, zăcămintele, pământurile, apa, aerul, solul, întreprinderile, școli, spitale, tot, absolut tot, inclusiv oamenii, ce s-a întâmplat și când, cu fiecare;
  • Coordonarea pe domenii cu cine, urmând ca aceștia să-și creeze, conform aceleași idei, rețeaua teritorială. Aș da direcții simple de acțiune, pe fiecare domeniu. Toate formele de activitate, de muncă existente, să fie asigurate că își continuă activitatea;
  • În paralel, să pornească, de exemplu, construcții mari: drumuri esențiale ce străbat țara, linii de cale ferată, se decide care și cât din fiecare localitate poate corespunde unui viitor de 20-30 de ani și aici refăcute străzi, canalizare, instalații electrice, global, etc. Nici o construcție imobiliară să nu poată începe fără infrastructura completă existentă. extinde Bucureștiul sau aș crea un alt nou și modern oraș-capitală, spre nord sau… aș evita zonele sensibile la cutremur. Așa, lumea va reînvăța să muncească, într-un program, să înceapă și să finalizeze onorabil ceva;
  • În sănătate și în învățământ aș schimba radical politica, începând cu formarea celor din învățământ și din medicină. Învățământul întreg, cinstit și eficient, cei care învață să deprindă pe cei care trebuie să învețe să gândească logic, să înțeleagă și, categoric, nu, memorare mecanică. Examene de evaluare sigure. Este simplu, dar trebuie să fie complet altfel decât acum.
  • Până atunci, în Sănătate, aș crește responsabilizarea: *Vaccinare obligatorie teritorial; *Depistare focare infecțioase; *Depistare și tratament malformații; *În aproape fiecare specialitate aș face caravane de depistare precoce a bolilor frecvente, dar care au complicații grave dacă nu sunt depistate precoce; *Stomatologie: program de asanare a bolilor dentare, concomitent în toată țara; *Eradicare TBC; *Profilaxie și tratare hepatită, oricare formă; *Aș merge pe funcționalitate și eficiență, nu pe programe, atât la copii, cât și la adulți;  *Aș face inventarul la sânge de clădiri, dotare, ce există, ce este folosit, ce nu,  în funcție de date, aș decide măsura;  *Inventarul spitalelor, domenii activitate pe larg (specialitate și grad de dificultate, rezultate), dotare + personal, adresabilitate, concluzii, ce trebuie făcut să funcționeze real foarte bine;  *În funcție de date, aș lua măsuri urgente, individuale, pentru 5-10-15 ani.

 Deși am avut credința că nu voi face vreodată politică, am avut doi ani, 1999-2000, când am făcut, deși nu am vrut. Munceam imens la spital și-mi rupeam timp și pentru programul de sănătate și asistență socială pentru București, în fapt, program util oricărui oraș din România. Am predat programul muncit șase luni, am văzut că nu au intenția să-l pună în aplicare și, atunci, am renunțat. Acum, folosesc, câteodată, Facebook-ul pentru opinie. Cred că merită să faci politică numai atunci când societatea este pregătită pentru planurile tale. Pentru mine o astfel de stare ar fi una de stabilitate, care ar permite reușita unui program real.

În medicină, când dispar respectul, disciplina, fermitatea, învățătura aprofundată și evaluarea corectă, se alege praful

„Din păcate, azi există medici excepționali care, în ciuda a tot și toate, au rămas profesioniști, umani, responsabili, dar care sunt din ce în ce mai puțini, minoritari, în fața tăvălugului vieții. Sistemul sanitar de azi este în aceeași stare cu Țara. Reflectă evoluția și starea Țării după 1990. Este rezultatul felului de admitere în Facultatea de Medicină construit după 1990, strict pe memorat fraze identice din cărți; rezultatul creșterii semnificative a cifrei de studenți cu medii din ce în ce mai mici sau total insuficiente, dar și de facultăți de medicină, profund discutabile; studenții au primit procente semnificative de vot în forurile de conducere ale facultăților și au presat permanent scăderea pretențiilor profesionale ale profesorului.

Sistemul sanitar de azi reflectă și creșterea de cele mai multe ori, nejustificată, a compoziției catedrelor facultății, multe poziții de conferențiar, profesor, încât s-a ajuns la inflație de grade, în care cei defecți ofereau ce doreau studenții și nu profesionalism didactic. Consecințele asupra acelui student sunt pe viață, asupra pacientului, de asemenea, pe viață, iar comportamentul viitorului medic este cel al unui complexat revendicativ cu tupeu, care niciodată nu va respecta pacientul.  Așa ceva nu se poate repara. Toate aceste fapte au crescut, s-au agravat în 20 de ani! Cine trebuia să spună stop?  Nu aș putea să am încredere în specializarea consumată pe un astfel de student și efectuată de astfel de cadre didactice! Acest fapt este generalizat în toată țară.”

 Din copilărie, dorința pentru viața mea era profesia pe care am practicat-o, căsătoria din dragoste și mulți copii. Am reușit să-mi fac meseria exact cum am dorit. Obstacolele apărute nu mi-au mai permis și partea de suflet.

 

 

 

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top