bancpost
Actual

Două bănci, cu aproape 5% cotă de piață, dispar din România. Vânzarea lor a intrat pe ultima sută de metri

Bancpost și Piraeus Bank au intrat pe ultima sută de metri în procesul de vânzare. Împreună, cele două bănci au o cotă de piaţă cumulată de 4,6% și câteva milioane de clienți. Preluarea lor ar putea mişca puţin sectorul bancar românesc, aflat în pierdere de viteză. 

Ofertele financiare s-au depus pentru amândouă băncile, conform unor surse de pe piaţa bancară, citate de Ziarul Financiar. Pentru Bancpost, numărul 9 din România cu o cotă de piaţă de 2,96% şi active de 11,6 miliarde lei (2,5 miliarde de euro) la finalul lui 2016, se luptă Banca Transilvania, fondul de investiţii american Varde şi fondul de investiţii J.C. Flowers.

Fondul de investiţii american Varde, care are în spate 12 miliarde de dolari, lucrează cu celebra bancă Rothschild în încercarea de a cumpăra Bancpost, cel mai valoros activ bancar scos la vânzare în acest moment în România.

Conform unor surse de pe piaţa bancară, Rothschild împreună cu firma de consultanţă şi audit EY sunt consilierii Varde, un fond care a apărut de nicăieri în România şi care acum încearcă să preia atât Bancpost, cât şi Piraeus Bank.

 

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top