actual Q Magazine_Radio Constanța
Radio Constanța
Actual

Pompierii neglijenți vor fi judecați împreună cu vinovații pentru Colectiv

Tribunalul Militar București a decis ca dosarul în care sunt judecați doi pompieri vinovați pentru incendiul din clubul Colectiv să fie analizat împreună cu dosarul principal de la Tribunalul București, în care sunt inculpați patronii clubului și fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

În consecință, pompierii Antonina Radu și George Petrică Matei vor fi judecați împreună cu responsabilii pentru incendiul și, într-un final, victimele din Clubul Colectiv, din București. Cei doi au fost trimiși în judecată în octombrie 2016 pentru abuz în serviciu, deoarece nu au luat măsurile legale în cazul protecției împotriva incendiilor în clubul bucureștean, arată Agerpres.

Dosarele erau separate

Inițial, au fost trimise trei dosare în instanță: unul la Tribunalul București, privind fostul primar Cristian Popescu-Piedone, unul la Judecătoria Sectorului 4 pentru patronii clubului Colectiv, iar al treilea la Tribunalul Militar București pentru pompierii Antonina Radu și George Petrică Matei.

În data de 15 mai 2016, Judecătoria Sectorului 4 a dispus reunirea primelor două dosare la Tribunalul București, iar miercuri (n.r. 6 decembrie), Tribunalul Militar București a hotărât ca dosarul pompierilor să fie judecat tot la Tribunalul capitalei.

„Admite cererea procurorului militar din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari. În baza art.45 C.pr. pen. rap. la art.43 alin.2 lit. c C.pr.pen. și art. 44 alin. 4 C.pr.pen. trimite cauza la Tribunalul București — Secția I Penală în vederea reunirii cu dosarul nr. 17008/3/2016. Cu drept de apel odată cu fondul”, se arată în decizia Tribunalului Militar București.

Abuz în serviciu!

Astfel, în perioada septembrie 2014 — 30 octombrie 2015, informează DNA, cei doi pompieri, ofițeri ISU, nu și-au îndeplinit „obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor”. Ei au luat cunoștință de faptul că în clubul Colectiv se desfășurau activități fără să existe aviz sau autorizație de securitate la incendiu.

Procurorii au dedus că cei doi acuzați au permis funcționarea în continuare a clubului și nu au aplicat nicio măsură legală pentru corectarea neregulilor. Astfel, victimele din noaptea incendiului devastator au rezultat și din lipsa de acțiune a ofițerilor ISU responsabili.

„Deși au făcut mai multe deplasări la clubul Colectiv, Antonina Radu și George Matei nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej și nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca această societate să fie luată în evidență de către ISU București pentru că funcționa fără aviz/autorizație de securitate la incendiu, așa cum erau obligați de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu”, arată procurorii, citați de Agerpres.

Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top